Anlık Bildirim

Windows Phone ekosistemi Kinect teknolojisine yer verebilir

Windows Phone ekosistemi Kinect teknolojisine yer verebilir

Microsoft'un uzun süredir Kinect teknolojilerini Windows Phone ekosistemine entegre edeceği konuşuluyor ancak bir türlü gerçekleşme fırsatı bulunmuyordu. Gelen bilgiler bu yıl itibariyle mobil Kinect'in hayata geçeceği yönünde.

Firmaya yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Microsoft, Windows Phone ekosistemini rakiplerinden farklılaştırmak istiyor ve artık en önemli kozunu oynamak üzere. Bu da elbette Kinect. 

Ancak Kinect doğrudan bu isimle ekosisteme gelmeyecek. 3D Touch adı verilen bu özellik cihazın hareketlerini algılayarak belirli fonksiyonlar icra edecek. Örneğin cihazı kulağa yaklaştırdığınızda gelen arama cevaplanacak, masaya koyduğunuzda hoparlöre geçecek, cebinize koyduğunuzda ise arama sonlanacak. 3D Touch özelliğinin pozisyon ve ortam aydınlığına göre algılama yaparak bu fonksiyonları yerine getireceği belirtiliyor.

Bunun yanında telefonu kenarlarından sıkarak açıp kapatma imkanı da olacak. Böylece güç tuşuna olan ihtiyaç da ortadan kalkacak. Aynı şekilde ses butonlarının da ortadan kalkabileceği ifade ediliyor. 

Son dönemde akıllı telefonlarda el hareketleri ile, baş hareketleri ile veya ekranda sürükleme yaparak pek çok fonksiyon yerine getirildiğine şahit oluyoruz. Microsoft da artık zamanın geldiğine inanıyor.

3D Touch özelliğinin yer alacağı ilk cihazın ise yıl sonunda tanıtılması beklenen McLaren kod adlı amiral gemi modeli olacağı belirtiliyor. Bu cihazda 2K ekran, Snapdragon 805 yongaseti, üstün kamera yetenekleri şeklinde özellikler yer alacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim