Anlık Bildirim

Windows Phone üretim ortaklıkları artık daha yerel

Windows Phone üretim ortaklıkları artık daha yerel

Windows Phone 8 lansmanı sonrasında Nokia, HTC, Samsung ve Huawei akıllı telefonları ile yola çıkan Microsoft, artık daha yerel bir ortaklık stratejisi izliyor.

BUILD 2014 etkinliğinde açıklanan yeni ortaklıklar ekosistemin Çin, Hindistan gibi dev pazarlara girerek satışını daha da artırmasını amaçlıyor. Microsoft'un lansman esnasında listelediği firmalar LG, Nokia, Samsung, XOLO, ZTE, Lenovo, Karbonn, Huawei, HTC, Prestigio, Micromax ve Gionee şeklinde sıralanıyor.

Global firmalar olarak LG, Lenovo ve ZTE'nin bu yıl Windows Phone 8 ekosistemine dahil olduğunu görüyoruz. Ancak Lenovo, Gionee ve ZTE ekosistemin Çin'deki önemli silahları olacak. 

XOLO, Karbonn ve Micromax ise Hindistan'ın en büyük üç akıllı telefon üreticisi ve dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon pazarı olan Hindistan'da ekosistemin payını genişletmeye çalışacak. Presitigo ise Rus kaynaklı ve Avrupa'da düşük maliyetli mobil cihazlar satıyor. 

Yeni ortaklıkların dikkat çeken özelliği ise Windows Phone 8 işletim sistemini ağırlıklı olarak alt seviye akıllı telefon segmentine ulaştıracak olması. Bu da ekosistemin yüksek kar elde etmekten uzaklaşarak maliyetine satış stratejisine geçiş yaptığını gösteriyor. Son ortaklıklarla birlikte ekosisteme bu yıl katılacak olan yeni cihazların sayısının 20 ile 30 arasında değişeceği tahmin ediliyor. 

Listede sayılmayan ancak duyuruyu kısa bir süre önce kendisi yapan Fransız Ucall da düşük maliyetli Windows Phone 8.1 akıllı telefonlarını yaz aylarında piyasaya sunacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim