Anlık Bildirim

Xiaomi Mi Mix kolay kırılıyor

Rüyadan gerçeğe dönüşen akıllı telefon olarak lanse edilen Xiaomi’nin yeni amiral gemi modeli Mi Mix, ekran konusunda hayal kırıklığı oluşturacak gibi görünüyor.

Ekran çerçeveleri çok ince olan veya kenardan kavisli ekrana sahip olan akıllı telefonların en büyük dezavantajı ekran kırılmaları. Özellikle yan taraftan alınan darbelerde kırılma kaçınılmaz oluyor. Xiaomi’nin bu ay satışa çıkacak yenilikçi telefonu Mi Mix de bunun kurbanlarından.

Ekranı Dayanıksız

Xiaomi’nin 2 yıldır üzerinde çalıştığı ve bu ay içerisinde piyasaya sürmeyi planladığı Mi Mix adındaki adeta çerçevesiz akıllı telefon, bir süredir bazı satış mağazalarında test ediliyor. Bir kullanıcının başına gelenler cihaz ekranının kırılmalara karşı ne kadar dayanıksız olduğunun göstergesi.

Xiaomi Mi Max, üç kenarı çok ince ve sadece alt kenarında çerçevesi olan bir yapıda. Daha önce Sharp’ın bazı akıllı telefonlarında gördüğümüz bu konsept sayesinde kullanıcıya çerçevesiz bir ekran hissiyatı sunuluyor.

Yer darlığından dolayı alt kısımdaki bileşenlerde de optimizasyonlar yapılmış. Örneğin standart yakınlık sensörü yerinde ultrason tabanlı bir yakınlık sensörü kullanılıyor. Ahize yerine ise ses iletimi yapan piezoelektrik seramik akustik teknolojisi kullanılıyor.

Kullanıcı bahse konu satış mağazasında yeni modeli incelerken yanlışlıkla elinden düşürdüğünü ve ekran kenarının kırıldığını belirtiyor.

Bununla birlikte Xiaomi’nin bazı konularda eksik kalması eleştiriliyor. Ekranın en azından safir kaplama veya Gorilla Glass 5 ile sağlamlaştırılması gerekirdi. Kasanın seramik olması da kırılganlığı arttırıyor. Muhtemelen fiyatı düşük tutmak için bunlardan fedakârlık edildi ancak kırılmalara karşı dayanıklılık düşük kaldı. Bu noktada ekranı sağlamlaştırmak kullanıcının kendisine kalacak.

Xiaomi Mi Mix amiral gemi modeli, 4GB LPDDR4 RAM/128GB kapasiteli versiyon 516$, 6GB LPDDR4 RAM/256GB kapasiteli 18 karat altın işleme versiyon ise 590$ olarak bu ay itibariyle piyasaya çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15859 kez okundu.
57 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, xiaomi mi mix ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim