Anlık Bildirim

Xiaomi de modüler telefon hazırlığı içerisinde

Xiaomi de modüler telefon hazırlığı içerisinde

Bileşenleri değiştirilebilen veya yükseltilebilen akıllı telefon konsepti, son dönemde ilgi çekmeye başlayan bir konu. Phonebloks, Motorola Ara, ZTE Eco-mobius projelerinin ardından Çinli Xiaomi'nin de hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

Xiaomi'nin üzerinde çalıştığı modüler akıllı telefon projesinin adı Magic Cube. Sihirli Küp anlamına gelen projenin ilk planları Xiaomi patronu Lei Jun tarafından yayınlandı ancak daha sonra kaldırıldı.

Henüz plan aşamasında olduğu tahmin edilen Magic Cube projesinde çok fazla değiştirilebilir bileşen olmadığı anlaşılıyor. Görsellerde sadece batarya ve kamera modülünün değiştirilebildiği görülüyor.

Projede daha fazla bileşen değiştirilebilecek mi yoksa Xiaomi nabız yoklama açısından daha kısıtlı bir modüler telefon mu karşımıza çıkaracak bilinmiyor. Lei Jun da konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor.

Gittikçe daha fazla üreticinin bu konuya katkı yapmaya başlaması, modüler telefonların beklenenden çok daha erken ticari hayatta yerini alabileceğini gösteriyor. Şimdilik elinde hazır prototip olduğunu söyleyen tek firma Motorola. Diğerleri halen proje aşamasında.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1273 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim