Anlık Bildirim

Yakın zamanda Facebook aracılığıyla kan bağışı yapılabilecek

Facebook'ta yeni bir kan bağışı dönemi başlıyor. Örnek teşkil eden proje ile birlikte kana ihtiyaç duyan kişilerin süratle ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor. Ayrıntılar haberimizde...
Bugüne kadar birçoğumuz acil kan bağışı ihtiyaçları için sosyal medyadan yardım almışızdır. Bugüne kadar acil durumlarda sosyal medya önemli roller üstlendi. Şimdi Facebook'ta bir sosyal sorumluluk projesine imzasını atıyor.
Kan bağışçısını ve ihtiyaç sahibini buluşturmak için yeni bir sistem deneyen Facebook, kan bağışı yapmak için uygun profile sahip herkesi gerekli yerlere/kişilere yönlendirecek. Üstelik bu kanal aracılığıyla kan bağışı yapan herkes, profilinde özel bir bağışçı etiketi taşıyacak. 
Bütün bu proje Hindistan'daki Ulusal Kan Bağış Günü'nün bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. 1 Ekim'den itibaren Hindistan'daki Facebook kullanıcıları, haber kaynaklarında Facebook üzerinden bağışçı olmalarını talep eden bir mesaj ile karşılaşmaya başlayacaklar. 
Takip eden haftalarda Facebook, bir sonraki aşamayı Hindistan'da yapacak ve bağışta bulunan kişilere kan bankası veya hastane gibi belirli bir kişi veya kuruluş için kan vermesi için istekte bulunacak. İnsanlar, ihtiyaç duyulan kan türünü, bağışlanmaları gereken yerleri, iletişim bilgilerini ve ihtiyaç duyan kişi veya grup hakkında bir hikaye ekleme seçeneğine sahip olacaklar. Ardından, kan vermeye istekli olduklarını belirten insanlar, Facebook aracılığıyla bir bildirim alacak. Kullanıcılar; telefon görüşmesi, WhatsApp veya Messenger üzerinden birbirleriyle iletişime geçebilirler.
Sürecin başarılı olması durumunda Hindistan’dan sonra aşama aşama dünyanın farklı bölgelerinde kan bağışçılığı için Facebook kullanılmaya başlanacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim