Anlık Bildirim

Yakın zamanda yeni nesil Nvidia ekran kartı beklemeyin

Volta mimarisiyle sıkı bir oyuncu bilgisayarı kurma hayaliniz varsa hevesiniz kursağınızda kalabilir. Sonbahar dönemine kadar Nvidia’nın yeni ekran kartı tanıtımı yapması beklenmiyor.

Geçen yılın sonlarına doğru 12nm sürecinde geliştirdiği Volta mimarisini tanıttığında Nvidia’nın ekran kartı pazarını alt üst edeceği konuşulmaya başlanmıştı. Süper bilgisayar, sunucu ve üst seviye profesyonellere sunulan Volta mimarisi bir süre daha orada kalacak gibi.

Yakın zamanda hareketlilik yok

Nvidia’nın yakın zamanda başlayacak GPU teknolojileri konferansı - GTC veya oyun geliştiricileri konferansı - GDC etkinliklerinden birisinde yeni nesil ekran kartlarını tanıtması bekleniyordu. Ne var ki plan değişmiş gibi.

Farklı kaynaklar yakın bir dönemde tanıtım olmayacağını ifade ediyor. Özellikle Nvidia tarafında böyle bir hazırlığın olmadığı görülmüş. Pazarda yaşanan gelişmeler bunun en büyük sebebi. Gerek ortalama fiyatların yükselmesi ile kâr marjının artması gerekse AMD tarafından sıkı bir rekabetin oluşturulamaması Nvidia’nın frene basmasına neden oldu.

Yeni nesil ekran kartlarının tanıtılması için en yakın ihtimal Ağustos ayındaki Gamescom 2018 fuarı oluyor. Bu fuarda tanıtılacak kartların takip eden haftalarda yani sonbahar dönemine doğru satışa sunulabileceği düşünülüyor.

Diğer taraftan hangi mimarinin oyunculara sunulacağı tam bir muammaya dönüşmüş durumda. Yapay zekâ birimli ve HBM 2 bellekli Volta mimarisinin maliyet problemleri nedeniyle kurumsal tarafta kalacağı tahmin ediliyor.

Ampere adındaki farklı versiyon HBM bellek ile üst seviye sistemlere sunulacak. Oyuncu tarafında ise GDDR6-GDDR5X belleğe sahip ve yapay zekâ birimlerinden arınmış Turing kod adlı mimari yer alıyor. Bununla birlikte hepsi 12nm sürecinde ve hepsi de benzer mimariye sahip.

Diğer bir kötü haber ise fiyatlandırma tarafında. Nvidia yıl içerisinde fiyatların yükseleceğini ifade ederek kötü bir sürpriz yapmıştı. GTX 2080 ekran kartının piyasaya çıktığında 1000$ sınırına yaklaşabileceği ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15647 kez okundu.
37 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia volta ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim