Anlık Bildirim

Yakında S-Pen kalemler otomatik olarak çıkacak

Samsung'un Galaxy Note mobil cihaz serisinde tüketicilere sunduğu S-Pen ekran kalemi bugüne kadar sadece manuel olarak yuvasından çıkarılıp takılabiliyordu. Ancak ortaya çıkan bir patent yeni bir dönemin başlayacağını gösteriyor. 

Patente göre Galaxy Note akıllı telefonlarında kullanılan S-Pen kalemler yuvasından otomatik olarak çıkarılabilecek. Küçük elektrikli mıknatıslarla yapılan bu sistemde hem kalem hem de yuva içerisinde mıknatıslar yer alıyor. Bir tetik yardımıyla bu mıknatıslar duruma göre kalemi yuvadan çıkarıyor veya takdığınızda kilitlenmesini sağlıyor. Tetik ise yerine göre buton, ses komutu veya kaydırma hareketi olabiliyor. 

S-Pen ne kadar kullanışlı olsa da özellikle bir kılıf veya üçüncü taraf arka kapak varsa el ile çıkarmak zaman zaman uğraştırıcı olabiliyor. Kullanıcı yeni patent ile kaleme hızlı bir şekilde erişim sağlayabiliyor. 

Teknoloji henüz patent aşamasında ve ne zaman gerçekleşeceği konusunda net bilgiler yok. Ancak önümüzdeki yol haritasına baktığımızda en erken Galaxy Note 5 akıllı telefon modelinde rastlayabiliriz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim