Anlık Bildirim

Yeni 9.7" iPad Pro hızı düşürülmüş A9X yongaseti ile geliyor

12.9" iPad Pro en hızlı iPad modeli olma ünvanını korumaya devam ediyor. Yeni tanıtılan 9.7" modeldeki A9X'ın büyük versiyondakinden daha düşük performansta çalıştığı ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günü etkinlikle Apple, 4 inç ekranlı ufak boyutlu iPhone SE'yi tanıtmasının yanında 9.7 inçlik iPad Pro modelini de duyurmuştu. Firma 9.7 inçlik modelde geçtiğimiz yıl tanıttığı 12.9 inç ekranlı iPad Pro'daki A9X çipsetinin yer aldığını belirtmişti.
Ancak görülen o ki yeni tablette yer alan A9X yongaseti büyük versiyonundakinden daha düşük hızlarda çalışıyor. Bu fark Apple'ın sitesindeki karşılaştırma kısmında rahatlıkla görülebiliyor. İki cihazın da eski nesil A7 ile karşılaştırıldığı tabloda 12.9 inçlik iPad Pro işlem gücünde 2.5 kat daha hızlı gösterilirken, 9.7 inçlik model ise 2.4 kat daha hızlı olarak gösteriliyor.
Her ne kadar işlem gücü açısından modeller arasında az bir fark bulunsa da grafik gücü tarafında farkın daha fazla olduğu görülüyor. Daha büyük ekranlı iPad Pro'daki A9X yongaseti A7'ye göre grafik gücünde 5x kat üstünlük sağlarken, 9.7 inçlik modeldeki A9X 4.3 kat bir üstünlük sağlıyor. Apple modellerin frekans değerlerini belirtmemiş olsa da bu farkın benchmark testlerinde de görüldüğü üzere cihazların işlemcilerinin frekans farklarından oluştuğunu söyleyebiliriz.
(iPad Pro 12.9" 2.24GHz'de çalışıyorken iPad Pro 9.7" 2.16GHz'de çalışıyor) 
Bu durumun nedeni olarak ise büyük modele göre daha ufak bir yüzey alanına sahip olan yeni iPad Pro'nun fazla ısınmasının önüne geçmek olabileceği düşünülüyor. Tabi bir de daha ufak boyut nedeniyle düşen batarya kapasitesi yüzünden kullanım ömrünün azalmasını engellemek de bir başka neden olabilir.
Bunun dışında modelde yer alan Lightning portunda da kısıtlamaya giden Apple, 12.9 inçlik modeldeki USB 3.0 tabanlı yerine yeni tabletinde USB 2.0 tabanlı bir Lightning portuna yer vermiş. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim