Anlık Bildirim

Yeni iPhone modellerinde çözünürlük yükselebilir

Sızdırılan görsellere göre, Japan Display tarafından üretildiği belirtilen yeni LCD paneller, 4.7 inçlik modelde Full HD, 5.5 inçlik modelde ise 2560x1440 piksel çözünürlük sunuyor.

Apple’ın bu yıl ki yeni iPhone modellerinde neler sunacağı merakla bekleniyor. Çift kamera gibi çok büyük yenilikler beklenmese de, bazı konularda devrimsel değişiklikler olabileceği de ifade ediliyor. 3.5mm kulaklık girişinin kaldırılması, bunlardan birisi. Çözünürlüklerde de değişiklik yaşanabilir.

İnternete sızdırılan yeni panel görselleri, ekran çözünürlüğü hakkında da ipuçları veriyor. Japan Display tarafından üretildiği belirtilen yeni LCD paneller, 4.7 inçlik modelde Full HD, 5.5 inçlik modelde ise 2560x1440 piksel çözünürlük sunuyor.

İki yıldır ekran çözünürlüğünde artışa gitmeyen Apple’ın, yüzde 20 civarında performans artışı sağlayacak A10 yonga setinden sonuna kadar yararlanmak istediği tahmin ediliyor. Bu bakımdan, ekran çözünürlüklerini arttırarak, kullanıcıya daha kaliteli görüntüler sunmak istiyor.

Artan yonga seti performansı ve çözünürlükler, ilk olarak bataryayı olumsuz etkileyecektir. Apple’ın bu noktada batarya kapasitesini bir miktar daha artırması gerektiği düşünülüyor. Boyutlar bozulmadan bu işi yapabilmek için ise, kasa kalınlığından feragat etmek gerekecek.

Diğer taraftan, geliştiricilerin de artan çözünürlüklere göre cephe alması gerekecek. Hali hazırda iPhone ailesinde 4 farklı ekran boyutu ve 4 farklı çözünürlük yer alıyor. Ekran boyutları değişmiyor ancak değişen çözünürlükler için, geliştiricilerin yine kolları sıvaması gerekecek.

 
Yeni iPhone modellerinde çözünürlük yükselebilir
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7089 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone 6se ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim