Anlık Bildirim

Yıl 1996: Steve Jobs, Apple'ın kurtuluş yolunu anlatıyor

Kısa bir süre önce yaklaşık 14 senedir yürüttüğü icra kurulu başkanlığı görevinden ayrılarak koltuğunu Tim Cook'a bırakan Steve Jobs'a göre Apple'ın iflastan kurtulup geleceğini inşaa edebilmesi için neye ihtiyacı vardı ?


 

1996 yazında yani Apple'ın iflasına sayılı günler kala Louis Rukeyser'e verdiği röportajda kendisine yöneltilen "Apple'da neler yanlış gitti ?" sorusuna Steve Jobs, şu cümlelerle yanıt verdi;

Hay Allah. Uzun süredir Apple'da değilim. Algılayaşım tam olmayabilir. Fakat buradan görülen; Apple, yenilik üzerine kurulu bir firmaydı. 10 sene önce Apple'dan ayrıldığımda herkesten 10 sene ilerideydik. Microsoft'un Windows'u kopyalaması 10 seneyi aldı.

Apple durdu; problem bu. Araştırma geliştirme çalışmalarına kümülatif olarak milyar dolarlar harcamış olsa da karşılığında birşey ortaya koyamadı. Diğerleri, Apple'ı yakaladı ve Apple'ın farkı ortadan kalktı; özellikle Microsoft konusunda.

Ve Apple için çıkış yolu — Bence Apple için hala gelecek var. Bünyesinde müthiş insanlar ve Apple'a karşı büyük bir marka sadakati bulunuyor. Bence çıkış yolu yanmak için değil, yenilik yapmak için (. Apple, bu şekilde görkemine sahip olabilir ve dönebilir.

Steve Jobs, bu röportajdan birkaç ay sonra Apple'dan ayrılmasından sonra kurduğu NeXT firmasını 429 milyon dolar karşılığında Apple'a sattı ve bu sayede 1976'da Steve Wozniak ile birlikte kurduğu Apple'a geri dönerek iflastan kurtarmak için çalışmalara başladı. Geçen yaklaşık 14 senelik süre zarfında, Apple, iflastan kurtulmakla kalmadı; iMac, iPod, iPhone ve iPad gibi pazara yön veren cihazlarıyla tepeye çıktı ve bugün itibariyle 380 milyar dolar pazar değeri olan bir firma olmayı başardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30604 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, os x ve steve jobs
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim