Anlık Bildirim

Yıl sonunda iPad mini satışları 12 milyonu bulabilir


Apple'ın Kindle Fire ve Nexus 7 gibi oyuncuların rekabet ettiği 7 inçlik tablet pazarına dahil olduğu iPad mini, satış konusunda diğer versiyonlardan geri kalmadı.

Bugüne kadar 2 milyon satış yaptığı tahmin edilen iPad mini modelinin yıl sonuna kadar 12 milyonu bulabileceği belirtiliyor.

Tedarik zincirindeki kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple daha önce 8 milyon iPad mini sipariş vermişken, şimdi bu sayı 10 milyona çıkmış durumda.

Apple, stok sıkıntısı nedeniyle yıl sonuna kadar 10 milyon iPad mini satılması yönünde tahminlerde bulunurken sonra bu rakamı 6-8 milyon seviyesine çekmişti. Ancak üretimi artıran firmalar nedeniyle Ekim-Kasım aylarında 8 milyon sevkiyat yapıldığı ifade ediliyor. Aralık ayıyla birlikte toplam rakamın 10 milyonu geçeceği ve 12 milyona erişme şansı da bulunduğu vurgulanıyor.

Ayrıca Ekim-Kasım aylarında bileşen tedarikçileri 4-4.5 milyon bileşen tedarik etmişken, Aralık ayında da aynı oranın korunacağına dikkat çekiliyor. Gelecek yılın ilk çeyreğinde de aynı satış rakamı bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1005 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ipad mini
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim