Anlık Bildirim

Yılın ilk yarısında güncelleme alacak Samsung cihazları belli oldu

Yeni yıla girmemiz ile birlikte akıllı telefon üreticilerinde güncelleme hamleleri yoğunlaşmaya başladı. Sony, LG, Huawei gibi firmaların yanında Samsung da kendi yol haritasını takip ediyor.

Amiral gemisi Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge için Android 7.0 Nougat güncellemesinin startını veren Samsung, diğer modelleri için de düğmeye bastı. Yılın ilk yarısında güncellemeyi alacak cihazlar belli.

Firma tarafından yayınlanan listeye göre bu yılın yarısında Android 7.0 güncellemesini alacak olan cihazlar Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge Plus, Galaxy Note 5, S Pen destekli Galaxy Tab A versiyonu, Galaxy Tab S2 (LTE), Galaxy A3 2016 ve Galaxy A8 2016 şeklinde sıralanıyor.

Bir önceki yılın amiral gemi modelleri kısa süre içerisinde yeni sürüme güncellenecek. Bunlar haricinde ise iki tablet modeli ile iki akıllı telefon modeli olduğu görülüyor. Genelde Samsung mobil cihazlarını belirli bir sıraya göre güncellerdi ancak son dönemde hazır hale gelen yapı sıralamaya bakılmaksızın ilgili telefon modeline gönderiliyor.

Samsung’un Galaxy S7 serisinde sunduğu pek çok yenilik diğer akıllı telefon modellerine de gelecek. Diğer taraftan Google’ın da sunduğu farklı yenilikler yer alıyor.

Yenilikler

Güncelleme ile gelen en önemli yenilik bildirim panelinde. Hızlı Erişim paneli daha sade bir görünüme kavuşurken, ikon başlıkları ise kaldırılmış ve aynı konuda olanlar gruplanmış. İkinci kez aşağı sürükleme ile açılan ikon düzenleme paneli ise grup desteği ile yenilenmiş.

Android 7.0 ile gelen bölünmüş ekran desteği aslında Samsung telefonlarda uzun süredir vardı ancak güncellemede daha iyi bir hale getirilmiş. Açık olan pencerelerin boyutları daha kolay ayarlanabilirken, pop-up şeklinde açılan pencerelerin sayısı da aynı anda beşe yükseltilmiş.

Ayrıca sitelere parmak izi ile girebilmek için Samsung Pass yönetim merkezi, farklı seçeneklerde enerji tasarrufu sunan Performans Modu, hem performansı hem de enerji tüketimini optimize edebilen bir mod ve video izlerken ses ile görüntü kalitesini arttıran Eğlence Modu şeklinde diğer yenilikler mevcut.

Google tarafındaki önemli özelliklere baktığımızda, Ayarlar menüsündeki alt menü başlıklarının kısa bilgilerle donatılması, yine Ayarlar menüsünde sol üst kısma yerleşmiş menü ikonu, Ses ve Bildirimler sekmesinin iki ayrı başlığa geçiş yapması, arka planda kurulan güncellemeler, bildirim çubuğunda biraz daha genişletilmiş alan, bildirim penceresinden gelen mesajlara cevap yazabilme, Doze tasarruf modunun daha agresif olması, Java 8 desteği, hızlı başlatma, yerleşik numara engelleme, gelişmiş RAM yönetimi bunlar arasında sayılabilir.

Herhangi bir değişiklik olmazsa yaz aylarına kadar güncelleme alacak cihazlar bunlar. Galaxy J, Galaxy C, Galaxy On gibi serilerin hangilerine ve ne zaman güncelleme verilecek şimdilik belli değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14639 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung android 7.0 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim