Anlık Bildirim

YouTube fenomeni PewDiePie kanalını kapatıyor

YouTube üzerinde en çok kazanan içerik üreticisi durumundaki PewDiePie ya da Felix Kjellberg, sürpriz bir karar alarak fenomen kanalını kapatmaya hazırlanıyor.

İnternetin en çok kazanan YouTuber’ı olarak ilan edilen ve PewDiePie lakabını kullanan Felix Kjellberg, kanalını kapatacağını duyurdu. İsveçli fenomen Youtube’un yeni politikalarından şikayetçi.

İzlenme Sayıları Düşüyor

49 milyon aboneye ulaşan PewDiePie, biraz da protesto amaçlı olarak böyle bir işe kalkıştığını belirtiyor. Son değişikliklerden sonra öne çıkan içeriklerin içerisinde PewDiePie videoları çok az yer almaya ve bildirimler de tüm abonelere gitmemeye başlamış. Sonuçta da fenomenin video izleme oranları düşmüş ve bazı videolar da abonelere hiç gösterilmez olmuş.

PewDiePie, bir içerik üretici olarak değişen politikaların olumsuz etkisi olduğunu ve bunu anlamak istemeyen YouTube’un kendi ayağına sıktığını düşünüyor. Fenomen, kanaldaki abone sayısı 50 milyona ulaştığında sileceğini dile getiriyor.

Protestonun YouTube tarafında nasıl bir yankı uyandıracağı merak ediliyor zira PewDiePie’ın kanalı platformun en çok trafik alanlarından birisi. Yıllık yaklaşık 12 milyon dolar kazanıyor. Ayrıca diğer içerik üreticiler de bu protestoyu desteklerse büyük bir sorun haline gelebilir.

Elbette PewDiePie’ın tamamen YouTube’dan çekilmesi söz konusu olmayacaktır. Yeni bir kanal açarak kullanıcılara ulaşması muhtemel. Gelen dedikodular da yeni bir proje olabileceğini söylüyor. Şimdilik YouTube cephesinde herhangi bir resmi açıklama mevcut değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10426 kez okundu.
36 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, pewdiepie ve
2 etiket daha pewdiepie exits Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim