Anlık Bildirim

Youtube, kanal doğrulama kriterlerini değiştireceğini açıkladı

Popüler video platformu Youtube, kanallara uygulayacağı yeni doğrulama kriterlerini açıkladı. Gelecek olan yenilikle birlikte bazı kanallar rozetlerini kaybedebilir.
Youtube platformunda doğrulanmış ya da onaylanmış bir hesaba sahip olmak kullanıcılar açısından son derece önemlidir. Zira doğrulama rozeti, kanal sahibinin arama sonuçlarında çıkmasını ve gelirini yakından ilgilendiren bir durum. Youtube'dan yapılan yeni bir açıklama ise doğrulanmış bir hesaba sahip olmanın zorlaşacağını gösteriyor.

Birçok hesabın rozeti kaldırılabilir

Şu anda, video paylaşım platformundaki bir kanal, 100.000'den fazla aboneye sahipse bu durum doğrulama için uygun bir hesap olduğu anlamına geliyor. Ancak Youtube tarafından açıklanan yeni kriterlere göre kullanıcı sayısı artık belirleyici olmayacak. Şirket bir kanalın temsil ettiği kişiye veya sanatçıya ait olup olmadığını anlamak için bir dizi yeni faktöre bakacak. Şirket blogunda yayınlanan yeni kriterler ise şu şekilde belirtiliyor:
"Özgünlük:  Bu kanal temsil ettiğini iddia ettiği gerçek yaratıcıya, sanatçıya, halka açık şahsa veya şirkete ait mi?
Öncelik:  Bu kanal tanınmış veya çok aranan bir yaratıcıyı, sanatçıyı, topluluğu veya şirketi temsil ediyor mu? YouTube dışında yaygın olarak tanınmakta ve çevrimiçi ortamda güçlü bir varlığa sahip mi?  Diğer birçok kanala çok benzer bir adı olan popüler bir kanal mı?"

Şirketin belirlediği bu kritelere uymayan birçok hesabın ise doğrulama rozetlerinin kaldırılacağı ifade edilmiş. Tüm kanallar için uygulamaya konan bu doğrulama yöntemi için herhangi bir başvuru yapılmasının gerekli olmadığı ve otomatik olarak uygulanacağı belitiliyor. Rozeti alınan kanalların ise itiraz hakkının olduğunu da söylemeden geçmeyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim