Anlık Bildirim

Zayıf Galaxy S9 satışları gelirleri düşürdü

Son bir yıldır sürekli gelirlerini 55 milyar dolar üzerinde tutmayı başaran Samsung, bir yıl aradan sonra bu seviyenin altına indi. Düşüşte en büyük unsur Galaxy S9 satışları oldu.

2018 yılına iyi bir başlangıç yapan ve faaliyet karı rekorları kıran Samsung, ikinci yarıya düşüş ile başladı. Zayıf giden Galaxy S9 satışları nedeniyle satışlarda ve faaliyet karında gözle görülür bir düşüş yaşandı.

Beklentilerin altında kaldı

Açıklanan mali tablolara göre firmanın elde ettiği toplam gelir 52.28 milyar dolar oldu. Faaliyet karı ise 13.28 milyar dolar olarak gerçekleşti. Özellikle çeyrek bazda her iki kategoride de düşüş yaşandı.

Samsung mobil bölümü toplamda 21.44 milyar dolar gelir ve 2.38 milyar dolar faaliyet karı elde etti. Hem yıllık bazda hem de çeyrek bazda önemli düşüşler görüldü. Bunun en büyük sebebi Galaxy S9 serisinin Galaxy S8 serisinden daha düşük satışlar yapması oldu.

Samsung’un daha gelişmiş özelliklerle donattığı Galaxy S9 serisi hem amiral gemi sınıfının doygunluğa erişmesi hem yüksek fiyatlar hem de özellikle Çinli rakiplerin hamleleri nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi.

Diğer taraftan mobil bölümün yanında panel siparişlerinde de azalma var. Apple’ın OLED siparişlerini azaltması ve LCD panel fiyatlarının düşmesi nedeniyle hem yıllık hem de çeyrek bazda azalma yaşandı.

Holding bünyesinde en iyi çıkışı yarı iletken bölümü yakaladı. Yıllık ve çeyrek bazda yükselen yarı iletken bölümü 19 milyar dolar gelir ile tarihteki en yüksek seviyesine çıktı. Böylece Samsung rakibi Intel’in önünde yarı iletken sektörünün lideri olmaya devam etti.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3482 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung q2 2018 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim