Anlık Bildirim

Samsung mobil cihazlar için ikinci nesil 8GB RAM yongalarını duyurdu

Samsung’un yeni amiral gemi akıllı telefonlar için geliştirdiği 8GB LPDDR4X RAM paketi yüzde 10 civarında daha az enerji harcayarak batarya tüketimine olumlu katkı yapıyor.

Amiral gemi akıllı telefonlarında artık 8GB RAM kapasitesi aranan bir özellik haline geldi. Üreticiler gözünü 10GB RAM kapasitesine dikmiş olsa da mevcut kapasitenin geliştirilmesi de devam ediyor.

Daha verimli

Samsung’un yeni geliştirdiği ikinci nesil 8GB RAM yongaları daha iyi üretim teknolojisiyle daha iyi enerji verimliliğine odaklanıyor. Böylece ilk nesle göre performans düşmeden enerji tüketimi azaltılmış oluyor.

10nm sınıfında üretildiği ifade edilen yeni belleklerin 10nm-19nm arasında değişen süreçlere sahip olduğu belirtiliyor. LPDDR4X sınıfındaki bellekler ilk nesle göre yüzde 10 civarında daha az enerji harcıyor.

Diğer taraftan biraz daha kompakt yapıda olan ikinci nesil bellekler 16Gb kapasiteli olarak 4 yongalı paketler halinde kullanılacak. Aynı yapıdaki ilk nesil belleklere göre yüzde 20 civarında daha ince bir yapı elde edildiği ifade ediliyor.

Samsung’un yeni nesil 8GB RAM belleklerini ilk olarak Galaxy S10 amiral gemisinde kullanması bekleniyor ancak Google Pixel 3 serisi başta olmak üzere pek çok Çinli üreticinin daha erken erişim imkânı olabileceği de tahmin ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim