Anlık Bildirim

Kuzey Amerika'da yılın otomobil, pickup ve SUV ödülünü kazananlar belli oldu

Her kategoriden 3'er olmak üzere toplamda 9 yarışmacının finale kaldığı NACTOY 2022'de Ford, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iki ödülle yarışmayı domine eden taraf oldu. İşte kazananlar:

ABD'de yılın otomobil, pickup ve SUV ödülünü kazananlar açıklandı Tam Boyutta Gör

NACTOY olarak kısaltılan, Kuzey Amerika pazarında yılın otomobil, pickup ve SUV modellerinin belirlendiği yarışmanın bu yılki kazananları belli oldu. Her bir kategoride finale kalan elektrikliler vardı ancak gülen taraf içten yanmalılar oldu.

2022 Kuzey Amerika'da Yılın Otomobili Ödülü'nü kazanan isim Honda Civic oldu. Bu kategoride finale kalan otomobiller Honda Civic, elektrikli Lucid Air ve Volkswagen Golf 8 (Golf GTI/Golf R) olmuştu. Özellikle Lucid Air, menzili ve diğer özellikleriyle en çok konuşulan otomobillerden biri olmuştu. Ancak jüriden en yüksek puanı alan taraf Civic oldu.

Pickup tarafında bu yıl finale kalan modeller Ford Maverick, Hyundai Santa Cruz ve Rivian R1T olmuştu. Bu alanda da jürinin oylarıyla öne çıkan isim Ford Maverick oldu ve topladığı puanlarla rakiplerini geride bıraktı.

SUV/CUV rekabetinde Ford Bronco, Genesis GV70 ve Hyundai IONIQ 5 son dönemece kalan taraflardı ve bu alanda da yüzü gülen taraf Ford oldu. Bronco'nun ipi göğüslemesiyle Ford, yarışmadan iki ödülle ayrıldı.

Geçtiğimiz yıl aynı kategorilerin kazananları sırasıyla Hyundai Elantra, Ford F-150 ve Ford Mustang Mach-E olmuştu. Görüldüğü gibi Ford, iki yıldır bu yarışmanın baskın ismi olmuş. Aşağıdaki galeride bu yılın finalist modellerinin tasarımına göz atabilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim