Anlık Bildirim

ABD Donanması TikTok uygulamasını yasakladı

Son dönemin tartışmalı sosyal medya platformu TikTok, ABD Donanması tarafından yasaklandı. Hükümet tarafından donanma personeline sağlanan telefonlara uygulama yüklenemeyecek.
ABD Donanması TikTok uygulamasını yasakladı Tam Boyutta Gör

Sosyal medya platformu TikTok, son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından biri. ABD Donanması da TikTok uygulamasının ulusal güvenliğe bir tehdit olduğunu belirterek kullanımını yasakladı.

Uygulama yüklenemeyecek

Donanma askerlerlerine hükümet tarafından sağlanan telefonlara TikTok uygulaması yüklenemeyecek. Halihazırda uygulamanın yüklü bulunduğu telefonların ise donanma tarafından kullanılan Navy Marine Corps ağına erişemeyeceği bildirildi. 

Çin merkezli TikTok’un donanma askerleri tarafından kullanılmasının önü tam anlamıyla kesilmiş oldu. Yapılan açıklamalarda uygulamadan “siber güvenlik tekdidi” olarak bahsediliyor. Hükümet tarafından sağlanan telefonlarda sosyal medya platformları dahil birçok uygulamanın kullanımı serbest olduğu için TikTok’un yasaklanmasının ilginç bir hamle olduğu söylenebilir.

Kısa sürede hızla büyüyen TikTok sosyal medya platformu, daha öncesinde çocuk haklarına karşı geldiği gerekçesiyle de ABD’de gündeme gelmişti. Görünen o ki platformun Çin’deki çatı şirketi ByteDance, benzeri suçlamalarla karşılaşmaya devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3646 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tiktok, Sosyal Medya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim