Anlık Bildirim

Huawei, dönen kameralı telefon patenti aldı

Huawei’nin aldığı bir patent, firmanın dönebilen yapıda ve üç sensöre sahip telefon üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Asus Zenfone 6’dan esinlenildiğini söylenebilir.
Huawei, dönen kameralı telefon patenti aldı

Kullanıcılara tam ekran deneyimi yaşatmak isteyen akıllı telefon üreticileri, birçok farklı tasarımla karşımıza çıktılar. Çenktikle başlayan bu tasarımlar, ekran içi kamera deliği, pop-up kamera mekanizması vb. şeklinde ilerledi. Bunlardan en ilginci ise hiç şüphesiz Asus Zenfone 6 ile gördüğümüz arkadan öne dönebilen kamera mekanizmasıydı. Görünen o ki Huawei, bu tasarım anlayışına sahip bir telefon geliştiriyor.

Üç sensör yer alıyor

Huawei’nin aldığı bir patentte kendini gösteren telefon, tasarım noktasında Asus Zenfone 6’ya bir hayli benzer. Ayrıştıkları tek nokta Huawei’ye ait modelin şemalarında üç sensörün yer alması. Bu üç sensör gerektiğinde 180 derece dönerek ön kamera görevini üstleniyor. Böylece telefonunuzun arka kamera performansından, ön kamera tarafında da yararlanabiliyorsunuz.

Asus, Zenfone 6 modelinde mekanizmaya farklı fonksiyonellikler katmayı başarmıştı. Örneğin siz sabit dururken mekanizma yardımıyla panorama fotoğraflar çekebiliyordunuz. Huawei cephesi bu telefonu patent aşamasında bırakmayıp gerçeğe çevirirse, onlardan da benzeri farklı işlevler görmemiz mümkün. Önümüzdeki yıl tanıtılacak Huawei modellerini düşündüğümüz zaman, patentte gördüğümüz bu modelin P Smart Z 2020 olarak karşımıza çıkması pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6406 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, dönen kamera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim