Anlık Bildirim

ABD, Huawei yasaklarını genişletme planları üzerinde çalışıyor

ABD, Huawei'ye uyguladığı yasakların kapsamını daha da genişletmek için çalışmalar yapıyor. Gelen bilgilere göre ABD'li şirketlerin Huawei ile iş yapmaları daha da kısıtlanacak.

ABD, Huawei yasaklarını genişletme planları üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yılın, Huawei açısından pek iyi geçmediğini söyleyebiliriz. Zira ABD'nin Çinli teknoloji şirketine uyguladığı yasak ve ambargolar, Huawei'nin planlarını büyük ölçüde sekteye uğratmıştı ve gelen haberlere göre bu yasakların boyutu daha da artacak.

ABD'li şirketlere göre yeni yasaklar etkili olmayacak

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, hükümetin Huawei'ye daha fazla ABD teknolojisini yasaklamak için yeni kurallar üzerinde çalıştığını söyledi. Yeni bilgilere göre, ABD hükümeti, Huawei ürünlerini yasaklayacak ve yasağın kapsamını daha da genişletecek bir kararname çıkaracak. Uzmanlar, bu yasağın aslında ABD ulusal güvenliğini güçlendirmeyeceği ve ABD'li teknoloji şirketlerinin rekabetçi konumunu zayıflatarak ülkeye zarar vereceği görüşünde.

ABD, Huawei yasaklarını genişletme planları üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

ABD'li yarı iletken üreticileri ise ABD'nin koyacağı yeni yasakların verimsiz olacağını, çünkü Huawei'nin ABD dışındaki tedarikçilerden gerekli teknolojileri sağlayacağını belirtiyorlar. Diğer bir sorun ise Çin'in tüm Çin pazarını ABD şirketleri için kapatarak misilleme yapabilmesi olarak gösteriliyor. Dünyanın en büyüğü olan Çin pazarı başta Apple olmak üzere birçok teknoloji üreticisi açısından hayati öneme sahip. Öte yandan alınacak yeni yasak kararlarının yakın bir zamanda ABD hükümeti tarafından açıklanacağı da sızan bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim