Anlık Bildirim

Microsoft, çift ekranlı Surface Duo için geliştirici kiti yayınladı

Teknoloji devi Microsoft, geliştiricilerin çift ekranlı Surface Duo için uygulama üretebilmeleri için, cihazın detaylarını da ortaya koyan bir geliştirici kiti yayınladı.

Microsoft, çift ekranlı Surface Duo için geliştirici kiti yayınladı Tam Boyutta Gör

Microsoft henüz katlanabilir akıllı telefon tasarımını benimsememiş olsa da, şirket tablete dönüşebilen bir hibrit cihazın kullanışlı olacağını düşünüyor. Zira 2019'da tanıtılan Surface Duo, katlanabilir çift ekranlı bir Android akıllı telefon olacak.

Bu yıl piyasaya sürülmesi planlanıyor

Şirket cihazı piyasaya sürmeden önce, geliştiricilerin Surface Duo'nun çift ekranına uyumlu uygulamalar geliştirmelerini istiyor. Buna paralel olarak Microsoft, geçtiğimiz gün bir geliştirici kiti (SDK) ayınladı ve cihazın detayları ile birlikte, geliştiricilerin ihtiyacı olan bilgi ve materyalleri de sundu. Yani artık çift ekranlı akıllı telefonlar için uygulamalar marketlerdeki yerini alacak diyebiliriz.

Microsoft, çift ekranlı Surface Duo için geliştirici kiti yayınladı

Aslında Microsoft bu fikri benimseyen ilk şirket değil. Yıllar önce Japonya merkezli Kyocera şirketi ve yakın zamanda da Güney Koreli LG, ikinci ekranı isteğe bağlı bir aksesuar olarak satılan akıllı telefonlarını tanıtmıştı. Microsoft ise Surface Duo'yu Snapdragon 855 yonga seti ile bu yıl piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirketin, katlanabilir akıllı telefonlara alternatif olarak üreteceği bu cihazların ne denli başarılı olacağını ise önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim