Anlık Bildirim

ABD hükümeti Xiaomi’yi kara listeden çıkarmayı kabul etti

ABD hükümeti eski Başkan Trump döneminde kara listeye alınan Xiaomi’yi mahkeme kararı kapsamında kara listeden çıkarmayı kabul etti. Taraflar arasında anlaşma sağlandı.

ABD hükümeti Xiaomi’yi kara listeden çıkarmayı kabul etti Tam Boyutta Gör

Dünyanın önde gelen haber ajanslarının aktardığı bilgiye göre ABD hükümeti Xiaomi'yi "askeri" kara listeden çıkarmayı kabul etti. Tarafların aralarındaki sorunu çözmek için karşılıklı anlaşmaya varıldığı bildiriliyor.

Hatırlayacağınız üzere Trump yönetimi geçtiğimiz Ocak ayında aralarında Xiaomi'nin de yer aldığı dokuz Çinli şirketi kara listeye almış ve Amerikalı yatırımcıların Çin ordusu ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen bu şirketlere yatırım yapması yasaklanmıştı.

ABD hükümeti Xiaomi’yi kara listeden çıkarmayı kabul etti Tam Boyutta Gör

Mahkeme Xiaomi'yi haklı buldu

Kararın haksız olduğunu savunan Xiaomi, karşı atağa geçerek ABD Savunma Bakanlığı ve ABD Hazinesi'ne dava açtı. Davanın görüldüğü federal mahkeme, kara listeye alınma kararını "derinden kusurlu" olarak nitelendirerek askıya aldı. Tarafların uzlaşmasının ardından Xiaomi yeninden ABD'den yatırım alabilir hale gelecek. Bu arada bunun Huawei ve ZTE'nin dahil olduğu kara liste olmadığını belirtmekte fayda var.

Başta Huawei olmak üzere birçok Çinli şirket ABD yaptırımları nedeniyle zor günler geçiriyor. Uygulanan ambargolar sonucunda Huawei yeni akıllı telefonlarında Google uygulama ve hizmetlerini kullanma olanağını kaybetti. Ayrıca ABD’li firmalardan bileşen tedarik etmesi yasaklandı. Çinli teknoloji devinin olayı mahkemeye taşıması da sonuç vermedi.

Kaynakça https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-12/xiaomi-u-s-government-agree-to-drop-firm-from-blacklist https://www.reuters.com/article/china-xiaomi-usa/update-3-us-removes-xiaomi-from-government-blacklist-parties-to-resolve-litigation-idUSL1N2MZ0DQ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim