Anlık Bildirim

ABD’li Senatör: Kripto paralardaki dalgalanma tüketiciler için risk teşkil ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Elizabet Warren, kripto paralardaki yüksek volatilite oranının tüketiciler ve finansal piyasalar için risk teşkil ettiğini ifade etti.

Senato Bankacılık Komitesi'nin Ekonomi Politikası Alt Komitesi'nde başkanlık yapan demokrat Senatör Elizabeth Warren yaptığı açıklamada; kripto para birimlerinde yaşanan yüksek volatilite oranının insanlar ve finansal piyasalar üzerindeki artan risklerinden duyduğu endişeleri dile getirdi. Kripto paraların şeffaf olmamasına ve değişken olmasına dikkat çeken Warren, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) bu duruma bir düzenleme getirmediği için eleştirdi ve bu konuda bir şeyler yapılması için kuruma baskı yaptı.

ABD'li Senatör kripto paraların risk teşkil ettiğini açıkladı Tam Boyutta Gör

Düzenleme gerekiyor

Warren, SEC’in başkanı Gary Gensler’e bir mektup gönderdi. Gönderdiği bu mektupta, kripto paralarına olan talebin ve kullanımın oldukça arttığını, gerekli bir düzenleme olmadığı sürece bu durumun dolandırıcılara yarayacağını düşündüğünü ifade ederken; piyasaların adil, verimli ve düzenli bir şekilde işlenmesinin sağlanması gerektiğini ekledi.

ABD'li Senatör kripto paraların risk teşkil ettiğini açıkladı

Kripto paralar bilindiği üzere nisan ayında 2 milyar dolar civarında kapitalizasyon oranına ulaşmıştı; ancak ABD’nin piyasa gözetimi oldukça düzensiz durumda. Senatörün yatırımcıları korumak ve bu konuda temeller atmak amacıyla yazdığı mektubuna 28 Temmuz’a kadar cevap beklediği belirtildi.

Kaynakça https://www.channelnewsasia.com/news/business/sen--warren-warns-of-cryptocurrency-risks--presses-sec-on-oversight-authority-15181048 https://www.reuters.com/technology/sen-warren-warns-cryptocurrency-risks-presses-sec-oversight-authority-2021-07-08/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim