Anlık Bildirim

ABD'nin Huawei ve ZTE ekipmanlarını değiştirme maliyeti giderek artıyor

Trump yönetimi ile birlikte Çin'li Huawei ve ZTE gibi Çin'li şirketlere ambargo uygulama kararı alan ABD'nin, gerekli ağ donanımlarını değiştirme çabaları pahalıya mâl olacak.

ABD'nin Çin ambargosu operatörlere pahalıya mâl olacak Tam Boyutta Gör

Trump yönetimi ile birlikte Huawei ve ZTE gibi Çin'li şirketlere ambargo uygulama kararı alan ABD, ülkedeki ağ ekipmanlarını değiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Federal İletişim Komisyonu (FCC) Başkanı Jessica Rosenworcel tarafından paylaşılan bilgilere göre, ABD'li operatörlerin mevcut ağ ekipmanlarını değiştirmek için 5,6 milyar dolarlık bir talepte bulundukları ortaya çıktı.

Değişim için maliyetler artıyor

2020 yılında ülkenin ulusal güvenliğini riske atan ekipmanların değiştirilmesi için küçük telekom operatörlerine destek sağlayacak bir program başlatan FCC, gerekli değişim için 1,8 milyar dolar cıvarında bir bütçe ayırmıştı. Aradan geçen iki yıldan sonra Verizon gibi ülkenin büyük servis sağlayıcıları ağ ekipmanlarının değişimini tamamlarken, 28 Ocak 2022 tarihine kadar küçük operatörlerden 181 adet başvuru yapıldığını bildiriliyor.

Açıklanan yeni rakamlar ile birlikte taleplerin yalnızca üçte birini karşılayacak bir bütçesi bulunan FCC'nin, yeterli fonu sağlamak amacıyla yeni taleplerde bulunacağı düşünülürken Çin ekipmanlarını değiştirmenin ABD'ye oldukça pahalıya mâl olacağını söyleyebiliriz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim