Anlık Bildirim

ABD'nin Meksika sınırında robot köpekler devriye gezecek

Ghost Robotics'in geliştirdiği robot köpekler ABD'nin güney sınırında İç Güvenlik Bakanlığı tarafından test ediliyor. Dört ayaklı robotlar ülke sınılarının güvenliğini üstlenecek.

ABD'nin Meksika sınırında robot köpekler devriye gezecek Tam Boyutta Gör

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Ofisi, Meksika sınırında devriye gezmeleri için robot köpekleri kullanmayı düşünüyor. Paletli veya tekerlekli robotların aksine robot köpekler merdivenler, dik tepeler ve kayalık araziler de dahil olmak üzere hemen hemen her türlü ortama ayak uydurabiliyorlar.

Robotlar aşırı sıcak dağlar ve çöller gibi insanların devriye gezmesinin son derece zor olduğu yerlerde kullanılacak. ABD Gümrük ve Sınır Koruma görevlilerinin, sınır boyunca insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı ve silah kaçakçılığı gibi türlü olaylarla başa çıkmaları gerekebiliyor.

ABD'nin Meksika sınırında robot köpekler devriye gezecek Tam Boyutta Gör

Ghost Robotics şirketi geliştirdi

Dört ayaklı robotlar Ghost Robotics şirketi tarafından geliştirildi. En popüler model olan Ghost Vision 60, 76 cm boyunda ve 32 kg ağırlığa sahip. Tek şarj ile 3 saatte 12 km'den fazla yol kat edebiliyor.

ABD'nin Meksika sınırında robot köpekler devriye gezecek Tam Boyutta Gör

Robot, otonom olarak gezinebildiği gibi manuel olarak da kontrol edilebiliyor. Termal görüntüleme, gece görüş kamerası ve hatta silahla donatılmaya da uygun. Şu an sahada test edilen robot köpeklerin ne zaman göreve başlayacağı ise bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim