Anlık Bildirim

Midjourney’den Trump ve Biden yapay zekâ görüntüleri oluşturmaya engel

Kritik ABD seçimleri öncesinde başkan adaylarının manipülatif deepfake videolarının önüne geçmek için platformlar tedbir alıyor. Midjourney görsel üretmeyi yasakladı. 
Midjourney Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz hafta Microsoft sunucularında bir açık sonrasında Taylor Swift’in deepfake görüntülerinin viral olması tedirginlik oluşturmuştu. Seçim yaklaştığı için yapay zekâ tarafından yaratılan görüntülerin önemi daha da artıyor. Midjourney seçim tedbirleri almaya başladı.

Trump ve Biden yapay zekâ görüntülerine engel

Midjourney tarafından yapılan açıklamaya göre 12 ay boyunca platform üzerinde Biden ve Trump görselleri oluşturulamayacak. Böylece seçim kampanyaları süresince manipülasyonun önüne geçilmiş olacak.

Geçtiğimiz yıl Trump’ın gözaltına alındığı görselleri yayılınca Midjourney ücretsiz deneme sürecini sona erdirmişti. Ayrıca ünlü kişilerin manipülasyona yol açacak yapay zekâ görselleri oluşturmak ve manipülatif olay sahneleri oluşturmak da yine sonraki dönemde yasaklanmıştı.

Midjourney haricinde ChatGPT de oluşturulan görselleri etiketleme yoluna giderken Meta da yapay zekâ ile oluşturulmuş görselleri tespit edecek ve etiketleyecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim