TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Mahmut Akşit, Tolga Özbek’in YouTube kanalında TEI üretimi motorlar hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Mahmut Akşit, AKINCI-C TİHA’nın TEI üretimi yerli motor PD-222 ile uçacağını duyurdu.
Baykar Savunma tarafından geliştirilen AKINCI TİHA’nın farklı versiyonları olacak. Daha hafif ve havada daha uzun süre kalacak AKINCI-C versiyonu TEI-PD222 motor ile uçacak. Akşit, motorun Baykar’a teslim edildiğini ve yıl bitmeden AKINCI-C’nin yerli motorla uçabileceğini söyledi.
Ayrıca Bkz. "Otonom silahlı dron songar, 4x4 zırhlı araca entegre edildi"
İlginizi Çekebilir
TUSAŞ’ın Anka İHA’sı TEI-PD222 motoru ile uçtu. 2021 içerisinde Aksungur İHA’da da kullanılması planlanıyor.
TEI-PD170, Bayraktar TB3'e uyarlandı
TEI’nin yerli motorlarıBaykar'ın yeni iHA'sı Bayraktar TB3 modelinde de kullanılacak. TEI-PD170 motoru Bayraktar TB3’egöre uyarlandı. Motor yaklaşık 10 kilo hafifliyor. Akşit bu motor için “Sınıfındaki tek motor” ifadesini kullanıyor ve 45 bin feette bu kadar güç verebilen başka bir motor olmadığını söylüyor. Ayrıca TEI-PD180 üzerinde çalışılıyor. TEI-PD180 ile motor daha fazla hafifleyecek ve daha fazla güç üretecek.
TEI-PD170 motoru TUSAŞ’ın Akıncı İHA’sında kullanılıyor. Aksungur İHA’da kullanılması için çalışmaları yapılıyor.
TEI Genel müdürü Mahmut Akşit'in konuu hakkındaki açıklamalarını aşağıdaki videonun 33. dakikasından itibaren dinleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Yeter baygınlık verdi bu saçmalıklarınız sizin ya. "Müslümanım, dindarım" diyorsun "Arap hayranı". Lan ne alakası var?
Menderes'e hain deyip Demirtaş gibileri kahraman ilan edenlerle ne kaale alıp konuşayım veya tartışayım? Blokluyorum gidiyor. Kafam böyle rahat. Bir de mesajlarını görmesek mesajı düzenlerken falan 10 numara olacak ama
buna da şükür.
"ilkerinanç" nikli üye bana cevap yazıp sonrada beni engeleyerek kaçmış.güney koreliler bize minnetarmış ,şu an nüfusun %27 si hıristiyan olmuş ingilizce isimleri olan asimile amerikan uşağı güney koreliler.
ülkemiz yapılamaz denilen herşeyi bir gün mutlaka yapacak.
Memleket için kim iyi işler yapmaya kalksa hırsız, çaldı, rant. Başka kelime yok 4. 5. kelime yok.
Adamlar Disneyland yapmış rant için mi yapmış?
Herşeyi de bilmeyin arkadaş ya.
Bir yatırım yaparsın sonu iyi olur, kötü olur.Ama sonunu beklersin en azından. Kafadan "olmaz bu iş" deyip pes etmezsin.
Sizin tayfa daha kafadan bu iş olmaz diye girişirse sonra kenara atarsa "bu olmamış" diye ne olmasını bekliyorsunuz siz?
Masraf yapılmış onu çıkarmayı düşüneceğine kenara atıp bu olmamış ya kalsın böyle çürüsün demenin mantığı nedir? İşletmecilik, yöneticilik burada belli olur işte. Sizinkilerin 100 değil 1000 sene de geçse beceremediği kısım bu. Siz bayrak ipi yapın, çeşme açın seçmenleriniz alkışlasın.
Ha bi de EkreM gibi yapılana çökün, o şimdi moda. "Ekrem İmamoğlunun yaptığı 3 icraat sayın?" diye reportajlar yapılıyor aralıklı. İnternette Tvlerde görüyoruz. Daha "şu, şu" diyen çıkmadı. Yok ki neyi saysın adam? Tek cevap "ama çalmıyor, iyi insan" Oldu canım. Damat arıyorduk kendimize zaten.Çalmıyormuş, iyi insanmış.
Bir de devamlı "çalıyor, hırsız." Kardeşim bu insanlar bu kadar yatırıma hizmete rağmen çaldıysa, hırsız ise o sizin çalmayanların şimdiye kadar topladığı vergiler nerede?
Bunun cevabını versin biri bana bırakın goygoyu.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
15355 kez okundu.
27 kişi, toplam 38 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
baykar savunma, akıncı tiha ve