Anlık Bildirim

Yerli insansız savaş uçağı TUSAŞ ANKA 3 ilk uçuşunda görüntülendi

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen İnsansız Hava Araçları (İHA) ailesinin 3. üyesi olacak ANKA-3’ün ilk prototipinin kısa süre önce ilk uçuşunu gerçekleştirdiği öğrenildi.
Yerli insansız savaş uçağı TUSAŞ ANKA 3 ilk uçuşunda görüntülendi Tam Boyutta Gör
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA-3, bugün erken saatlerde gerçekleştirdi. Henüz resmi olarak uçuşun gerçekleştirildiği açıklanmasa da uçağın ilk uçuşuna dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. ANKA-3, jet motoru sayesinde görevleri çok daha hızlı gerçekleştirme noktasında ön plana çıkan bir ürün olacak.

TUSAŞ ANKA 3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Bu yılın başların ilk kez piste çıkan ve taksi testlerini gerçekleştiren ANKA 3’ün bu yıl içinde uçması planlanıyordu. Nitekim bu hedeflere yılın son günlerinde uyulmuş oldu. Şimdilik kısa bir amatör video eşliğinde ANKA 3’ün uçtuğu görülse de resmi görüntülerin TUSAŞ tarafından kısa süre içinde yayınlanması bekleniyor.

TUSAŞ ANKA 3 özellikleri neler ve neler sunacak?

Yerli insansız savaş uçağı TUSAŞ ANKA 3 ilk uçuşunda görüntülendi Tam Boyutta Gör
ANKA-3 İHA, jet motoru sayesinde daha hızlı, yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip kuyruksuz yapısı ile radarda daha az görünür bir İHA sistemi olarak öne çıkıyor. Yeni nesil İHA sistemi olan ANKA-3, keşif, gözetleme ve istihbarat; farklı hava-yer mühimmatları ile taarruz; hava-hava mühimmatları ile düşman helikopter, pervaneli uçak, İHA’larına angaje olarak av taraması; düşman RF yayımı yapan radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme; hava ve karada dost kuvvetlere himaye; sinyal ve haberleşme istihbarat; elektronik harp; diğer dost unsurlarla beraber operasyon ve haberleşme rölesi gibi bir çok görev yeteneğine sahip olacak.

Mühimmatlı konfigürasyonda ANKA-3 sistemi, gövde içerisindeki iki istasyonun her birinde 650kg, kanat iç istasyonlarının her birinde 650kg, dış istasyonlarının her birinde ise 100kg mühimmat taşıyabilecek. Böylelikle, günümüzdeki İnsansız Hava Araçlarında en sık kullanılan mühimmatlardan, SOM-J, MK-82 ve MK 82 sınıfı, SDB gibi büyük mühimmatlara kadar pek çok seçeneğin entegrasyonu sağlanabilecek.

  • Anka ve Anka II ile ortak aviyonik mimari ve Yer Kontrol İstasyonu
  • Düşük radar görünürlüğü
  • Yüksek hızda intikal
  • Yüksek faydalı yük kapasitesi
  • LoS/BLOS (Uydu Kontrolü)
  • Max. Kalkış Ağırlığı: 6500 kg
  • Faydalı Yük Kapasitesi: 1200kg
  • Servis İrtifası: 40kft
  • Dayanım: 10 saat @ 30kf
  • Seyir Hızı: 250kts/0.42M @ 30kf
  • Azami Hız: 425kts/0.7M @ 30kf
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30384 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, anka-3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim