Anlık Bildirim

AKINCI hava aracı uzun uçuş testine devam ediyor

AKINCI insansız hava aracı uzun uçuş testinde 6000Km mesafeyi geride bıraktı. 24 saatten fazla bir süredir havada olan AKINCI daireler çizerek uçuş maratonuna devam ediyor.

AKINCI maratonda Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin en büyük insansız hava aracı olarak kabul edilen ve üçüncü prototipi ile testlerine devam eden AKINCI uzun uçuş testini sürdürüyor. Selçuk Bayraktar kalkıştan 24 saat sonra uçuşun son durumunu paylaştı. 

AKINCI İHA özellikleri

AKINCI İHA, Bayraktar TB2’ye göre daha uzun ve daha geniş yapıya sahip. Büyük boyutunun avantajıyla daha fazla mühimmat taşıyor ve daha yüksek irtifada uçabiliyor. Havada kalış süresi ise Bayraktar TB2’ye göre 3 saat daha kısa. Bayraktar TB’de bulunan otonom uçuş, otonom taksi, otonom park, rota takibi, çapraz yedekli YKİ sistemi gibi yazılımsal özelliklerin tamamına Akıncı’da da yer veriliyor.

20 metre kanat açıklığı ve 1350 kilogram faydalı tük taşıma kapasitesine sahip. 24 saat havada kalabiliyor ve 40 bin feet irtifaya ulaşabiliyor. 2 adet 750 HP veya 2 adet 450 HP turboprop motor konfigürasyonuyla uçuyor. 750 HP motorlar ile seyir hızı 130 knots, maksimum hızı 195 knots. 

Paylaşılan bilgilere göre AKINCI 24 saatten uzun bir süredir havada ve toplamda 6000Km mesafe kat etti. Gelibolu ve Babancık arasında sürekli bir daire çiziyor. Halen 550 litre yakıtı olduğu için muhtemelen bir o kadar daha havada kalabilecek. 

Daha önce de yüksek irtifa testlerini başarıyla tamamlayan AKINCI akıllı mühimmat taşımaya da başlamıştı.  Seri üretim için son versiyon hazırlıkları da devam eden AKINCI yıl içerisinde TSK’ya teslim edilecek. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15626 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıncı, iha ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim