Anlık Bildirim

İnşa halindeki Akkuyu Nükleer Santrali için hasar açıklaması yapıldı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi ROSATOM, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinde depremin herhangi bir hasara neden olmadığını bildirdi.
Akkuyu Nükleer Santrali için hasar açıklaması yapıldı Tam Boyutta Gör
Türkiye, bu sabah bir deprem felaketiyle yüzleşti. Kahramanmaraş’ta yaşanan 04.17 saatli 7.7 şiddetindeki depremden yaklaşık sekiz saat sonra bir başka 7.5 şiddetli deprem meydana geldi. Depremler toplamda 10 ili şiddetli şekilde etkiledi. Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali için ise herhangi bir hasarın olmadığı aktarıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde hasar yok

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi ROSATOM, Mersin'de inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali'nde, yaşanan depremlerin ardından bir hasar oluşmadığını duyurdu. Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'de inşaat halinde bulunan nükleer enerji santralinde depremden sonra bir hasar meydana gelmedi" denildi.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva ise "Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, Akkuyu NGS sahasının bulunduğu bölgede yaklaşık 3 şiddetinde hissedilmiştir. Uzmanlarımız sahamızda bulunan bina, ekipman ve vinçlerde bir hasar tespit etmemiştir. Sahada inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Akkuyu Nükleer Santrali nedir?

Akkuyu Nükleer Santrali için hasar açıklaması yapıldı Tam Boyutta Gör
Akkuyu Nükleer Güç Santrali tamamlandığında Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak. Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı olan Büyükeceli beldesinde inşası devam eden santral, toplamda dört üniteden oluşacak. İlk ünitenin faaliyete geçeceği tarih olarak ise 2023 yılının hedeflendiği açıklanmıştı.

Santral tamamlandığında ve tam kapasiteye ulaştığında ise VVER 1200 tipi 4 reaktörleri vasıtasıyla 4800 MW kurulu güce ulaşacak. İlk reaktörün elektrik üretiminin ardından diğer reaktörler sırasıyla 2024, 2025 ve 2026 yılında üretime geçecek.

Kaynakça https://www.aa.com.tr/tr/gundem/kahramanmaras-merkezli-depremin-akkuyu-ngsde-hasara-yol-acmadigi-bildirildi/2808152 http://www.akkunpp.com/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
190917 kez okundu.
12 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akkuyu nükleer santrali, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim