Anlık Bildirim

Alfa Romeo Giulietta'nın fişi bu yıl çekiliyor: Yerini SUV model alacak

Markanın gelecek planlarında yeri olmadığı söylenen Alfa Romeo Giulietta'nın ömrünü ne zaman tamamlayacağı netleşti. Bu yıl bitmeden fişi çekilecek kompakt hatchback'in yerini SUV model alacak.

Alfa Romeo Giulietta'nın fişi bu yıl çekiliyor: Yerini SUV model alacak Tam Boyutta Gör

Otomotiv pazarındaki SUV çılgınlığı bir modelin daha sonunu getirdi. Kompakt hatchback sınıfının en şık üyelerinden biri olan Alfa Romeo Giulietta’nın yolun sonuna geldiği açıklandı.

Söz konusu resmi açıklama markanın Ürün Pazarlama Müdürü Fabio Migliavacca’ya ait. Autocar’a konuşan Migliavacca, 2020 yılı sona ermeden Giulietta’nın fişinin çekileceğini söyledi. C segmentindeki SUV modellere yönelik talebin yükselişte olduğunu, bu nedenle Giulietta’nın yerini Tonale isimli SUV modelin alacağını belirtti.

2010 yılından bu yana İtalya’daki Piedimonte San Germano Fabrikası’nda üretilen Alfa Romeo Giulietta, kompakt hatchback sınıfında VW Golf, Ford Focus ve Peugeot 308 gibi modellerle rekabet ediyor. Avrupa’daki satışları 2011 yılında (78.911 adet) pik yapan model, geçtiğimiz yıl yalnızca 15.690 adet satarak hayal kırıklığı yarattı. Kıyaslamak gerekirse, Golf’ün 2019’daki satışları 410.779 adet, Focus’un ise 224.401 adet olarak gerçekleşti.

Alfa Romeo Giulietta’nın yerini alacak Tonale isimli kompakt SUV modeli geçtiğimiz yıl konsept olarak görmüştük. Aracın seri üretim versiyonu büyük ihtimalle 2021’in ilk yarısında karşımıza çıkacak. Alfa Romeo’nun ürün gamındaki ilk plug-in hybrid (şarj edilebilir hibrit) model olacak Tonale, özellikle bu noktada parçalarının pek çoğunu Jeep Compass 4xe ile paylaşacak ve 50 kilometre saf elektrikli sürüş menzili sunacak. Performans söz konusu olduğunda ise bir Alfa Romeo olduğunu fazlasıyla belli edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8150 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, alfa romeo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim