Anlık Bildirim

Alman elektrikli araç markası Elaris, ürün gamına yeni bir SUV ekledi

Elaris Beo olarak adlandırılan ve lüks sınıfta konumlandırılan elektrikli SUV aslında Çinli şirket Skywell'in ET5 isimli modelini temel alıyor. Söz konusu model temmuz itibariyle satışa sunulacak.

elaris beo ön tasarım Tam Boyutta Gör

Elaris isimli Alman elektrikli otomobil markası ürün gamına yeni bir SUV model ekledi. Elaris Beo adı verilen model, Çinli şirket Skywell tarafından üretiliyor. Zaten Beo'nun da bu Çinli şirketin ET5 isimli modelinin aynısı olduğunu söylemek mümkün.

Elaris'in daha önceki Finn ve Leo isimli modelleri bir başka Çinli üretici Dorcen'in modellerini temel alıyordu ve Beo'ya göre daha uygun fiyatlı seçenekler olarak karşımıza çıkıyordu. Beo SUV ise sahip olduğu özelliklerle lüks model olarak konumlanıyor ve satış fiyatı 49,900 eurodan başlıyor. Fakat Almanya'daki teşviklerle bu modele 41,300 euroya sahip olabilmek mümkün.

Elektrikli SUV neler sunuyor?

Elaris Beo, 469 cm uzunluğa, 190 cm genişliğe ve 169 cm yüksekliğe sahip. 204 beygirlik elektrik motorundan güç alan modelde 72 kWh'lık batarya paketi kullanılmış. Bu da WLTP'ye göre tek şarjla 460 kilometre sürüş menzili sağlıyor. Hızlı şarj desteğine de sahip olan elektrikli SUV'u 30 dakikada yüzde 20'den yüzde 80 doluma ulaştırmak mümkün.

Elektrikli SUV'da dört bölgeli otomatik klima kontrolleri, akıllı telefon şarj ünitesi, otomatik park sistemi, lazer farlar, 12.8 inç dokunmatik multimedya ekranı ve panoramik cam tavan gibi özellikler bulunuyor. Beo'nun 2021'in temmuz ayında satışa sunulmasını planlayan Alman marka, Dorcen ve Skywell ile iş birliklerinin süreceğini ve yeni modellerin geleceğini açıkladı.

Çinli modeller son dönemde doğrudan veya logo değiştirerek Avrupa pazarında yer almaya başladı. Bu durum elbette elektrikli araç sahibi olmak isteyenler için seçenekleri çoğaltıyor. Örneğin Elaris'in Finn, Leo ve Beo modelleriyle fiyat yelpazesi 9,500 eurodan başlayıp 49,900 euroya kadar çıkıyor. Öte yandan ülkemizde de Seres 3 ve ZS EV gibi Çin'de üretilen elektrikli modeller görmek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim