Anlık Bildirim

Almanya'da elektrikli otomobiller için evde şarj istasyonu kurulumuna 900 euro teşvik

Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, federal hükümetin ev ve apartmanların özel park alanlarında elektrikli otomobiller için akıllı bir şarj istasyonu kurulmasını teşvik edeceğini belirtti.

Almanya'da elektrikli otomobiller için evde şarj istasyonu kurulumuna 900 euro teşvik Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte şarj için gerekli altyapının oluşturulması da büyük önem arz ediyor. Elektrikli araçları yaygınlaştırmak için çeşitli teşvikler sunan Almanya, bu konuda da yeni bir teşvik paketi hazırladı.

Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, Berlin’de yaptığı açıklamada federal hükümetin ev ve apartmanların özel park alanlarında elektrikli otomobiller için akıllı bir şarj istasyonu kurmasını teşvik edeceğini belirtti.

Teşvik tutarının 900 euro olacağını belirten Scheuer, gelecekte şarj işlemlerinin yaklaşık yüzde 80'inin evlerde gerçekleştirilmesini beklediklerini söyledi. Scheuer, “Bu bizi her zaman ve her yerde herkes için elektrikli araç şarj istasyonları açma hedefimize kararlı olarak yaklaştırıyor." ifadesini kullandı.

Kişiler, apartman yönetimleri ve kooperatifler elektrikli otomobiller için şarj istasyonu devlet teşvikine 24 Kasım’dan sonra başvurabilecek. Bu şarj istasyonlarında kullanılacak elektriğin yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarından gelmesi de teşvik de koşul olarak konuldu.

Alman hükümeti, tüketicilerin elektrikli otomobillerle ilgili şarj endişelerini gidermek ve bu araçları yaygınlaştırmak için 2023’e kadar ülke genelinde elektrikli otomobilleri şarj edilebilecek istasyon sayısının 50 bine çıkarılmasını hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8210 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, almanya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim