Enerjiyi depolamada yeni yöntem: Alüminyum ve kaya
Caldera’nın Megacell adını verdiği bu yeni teknoloji, endüstriyel süreçlerin karbonsuzlaştırılmasına katkı sağlamayı ve sahada üretilen fotovoltaik enerjinin depolanmasını hedefliyor. Alüminyum ve kaya kompozitinden oluşan çekirdek, kaya, kum veya betona dayalı diğer depolama teknolojileri ile benzer termal depolama kapasitesine sahip.
Caldera’nın açıklamasına göre, vakumlu tasarım ısı iletimi ve konveksiyonunu önleyerek enerji kaybını minimize ediyor. Ek olarak, radyasyon kayıplarını önleyen ek bir malzeme de kullanılıyor. Sistem içindeki kapalı buhar döngüsü, yüksek saflığı koruyarak katı maddelerin birikiminden kaynaklanan olası bozulmaları önlüyor. Sistemin kompakt yapıda olması da kurulum süreçlerini ve mailyetlerini düşürüyor.
100 MWh’ye kadar depolama
Caldera, sistemin 1.3 MWh, 4 MWh ve 5.3 MWh kapasiteli versiyonlarını sunuyor. Sistem; buhar jeneratörü, kompakt bir trafo merkezi ve depolama kazanı ile birlikte geliyor. En küçük versiyonu 6 metre x 14 metre x 7.3 metre ölçülerinde ve 27 ton ağırlığında. En büyük versiyon ise 9 metre yüksekliğe ulaşıyor ve 82 ton ağırlığa sahip. Modüler yapısı sayesinde birden fazla ünite birleştirilerek 100 MWh’ye kadar depolama kapasitesi sağlanabiliyor.
Caldera, bu teknolojinin 4 MWh’lik ilk prototipini halihazırda inşa etti. Bu adımla birlikte şirket, güneş enerjisi depolama ve kullanımında devrim niteliğinde bir çözüm sunduğunu iddia ediyor. Bu sistemin, endüstriyel alanlarda karbon emisyonlarını azaltmak için önemli bir alternatif olacağı öngörülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Ovv fena atıştı, deliksiz soktu
paramla yapılıp yine paramla geçtiğim köprü var o köprünün bacaklarını senin gibilere...
Heykel var yer misin kanka?
bizimkiler tahareti tartışıyor