
Lityum ile sodyumun gücü birleştirildi
İnşa edilen Baochi Enerji Depolama Tesisi (BESS), lityum ve sodyum-iyon bataryaları aynı çatı altında birleştirerek hibrit bir sistem sunuyor. Bu yaklaşım sayesinde hem daha uzun çevrim ömrü hem de -20°C ile 45°C arasında kararlı performans sağlanıyor. Tesis, toplamda 400 megavat-saat kurulu kapasiteye sahip ve günlük iki tam şarj-deşarj döngüsüyle yılda yaklaşık 580 milyon kilovatsaat elektrik üretebiliyor. Bu miktar, yılda yaklaşık 270 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayabiliyor.
Öte yandan tesisin neredeyse tamamı yenilenebilir kaynaklardan gelen enerjiyle çalışıyor. Tesisin enerji arzının yüzde 98’i rüzgar ve güneş gibi temiz kaynaklardan sağlanıyor. Bu da hem çevre dostu üretimi destekliyor hem de Çin’in karbon nötr hedeflerine katkı sağlıyor.
İstasyonun kurulduğu Yunnan ise enerji arzının yaklaşık yüzde 70’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılayan bir bölge. Bu, ilk bakışta çok iyi gibi görünse de güneş ve rüzgar gibi sistemlerin kesintili kaynaklar olması nedeniyle şebeke stabilitesini sağlamakta zorluklar yaşanabiliyor. Lityum-sodyum hibrit enerji depolama istasyonu gibi diğer BESS türleri bu soruna denge getiriyor. Hibrit batarya sistemi, şebekeye entegre edilen 30’dan fazla yenilenebilir enerji santraline destek vererek enerji dalgalanmalarının dengelenmesini sağlıyor.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya Yüzde 93’ü maden sahası olan il “TEMA Vakfı'nın 2019 yılından bu yana sürdürdüğü ruhsat haritası çalışmaları kapsamında, 29 ilde altın, gümüş, kömür ve bakır gibi IV. Grup maden ruhsatlarının yoğunluğu incelendi. 29 ilin yüzölçümünün ortalama %67'sinin bu madenlere ruhsatlandırılmış durumda. Gümüşhane'nin %93'ü, Kütahya'nın ise %92'si IV. Grup madencilik ruhsatlarıyla kaplanmış. Yaptığımız çalışmada sadece IV. Grup maden faaliyetlerine baktık. Bu oranlara kum, mermer, taş ocakları dahil değil.” https://gazeteoksijen.com/turkiye/1985den-beri-30-kez-degistirildi-en-tehlikeli-maden-kanunu-teklifi-tbmmde-gorusulecek-244899 Maden çıkartacağız diye, özellikle kömür, Memleketin 4 1 tarafı yıllardır talan edilmekte. İnsanlar üretimden ve yaşam alanlarından koparılmakta. Güncel durum: https://www.gazetepencere.com/gundem/ankarada-zeytinleri-icin-nobet-tutan-koyluler-aclik-grevi-karari-aldi-665635h
anasını satayım dünyadaki bütün rezervler bizim toprakları es geçmiş ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya