Anlık Bildirim

Amazon, sahte incelemeler sebebiyle 3.000 internet mağazasını kapatıyor

Günümüzde birçok mağazası bulunan Amazon, web mağazasında gerçekleştirilen sahte incelemeler sebebiyle 3.000 mağazayı kapatacağını açıkladı. Şirket, 600 adet Çin markasının fişini çekiyor.

Amazon, sahte incelemeler sebebiyle 3.000 mağazayı kapatıyor Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi Amazon, tüketicileri koruyan satış politikalarına devam ediyor. Web mağazası üzerinden satılan ürünlerde sahte incelemelere yer verildiği gerekçesiyle şirket, 600 Çinli markanın işlettiği yaklaşık 3.000 mağazayı kapattığını açıkladı. Bildirilenlere göre bu satıcılar, ücretli yorumlar konusunda ihlal gerçekleştirdiler.

Markalar belirtilmedi

Müşterilerin satın alma kararını etkileyebilecek ve politika ihlali oluşturacak ücretli incelemeler, e-ticaret satışlarının dikkat edilmesi gereken kuralları arasında yer alıyor. Bununla beraber Amazon, 2016 yılından itibaren ücretli incelemeleri kural ihlali olarak görüyor ve 3.000 mağazanın kapatılması, bazı büyük ve popüler Çinli şirketlerin de kara listeye alınmasına sebep oldu. 

Yasaklanan çeşitli markaların, eBay ve AliExpress üzerinden faaliyetlerine devam ettikleri bildirilirken, Amazon ücretli incelemeler ve diğer politika ihlalleri konusunda, suçluları tespit edecek mekanizmalarını geliştirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7074 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon, Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim