Anlık Bildirim

AMD, 110 dereceye çıkan RX 7900 XTX için açıklama yaptı

AMD’nin yeni nesil Radeon RX 7900 XTX’in referans modellerinde bir süre önce hot spot sorunu ortaya çıkmıştı. Aşırı yüksek sıcaklıklara ulaşan kartlar için AMD’den açıklama geldi.
AMD, 110 dereceye çıkan RX 7900 XTX için açıklama yaptı Tam Boyutta Gör
Radeon RX 7900 XTX, AMD’nin son zamanlarda yaptığı en başarılı ekran kartlarından birisi olmasına rağmen firma tarafından yapılan modellerde aşırı ısınma sorunu olduğu ortaya çıktı. Bir süre önce bu sorundan mustarip olan kişiler RedditDH Forum (MuratBayrakçı) ve çeşitli mecralarda deneyimlerini aktarmış ve bir çözüm yolu aramaya başlamıştı. AMD'den konu hakkında ise resmi açıklama geldi. 

AMD: Destek ile iletişime geçin

AMD, Tom's Hardware'e yaptığı resmi açıklamada “Sınırlı sayıda kullanıcının AMD Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarında (AMD tarafından yapılan referans modeller) beklenmedik termal kısıtlama yaşadığının farkındayız. AMD Radeon RX 7900 XTX'te beklenmedik termal kısıtlama yaşayan kullanıcılar AMD Destek ile iletişime geçmelidir.”

Sorun, RX 7900 XTX’in referans modelinde var

AMD'ye göre 110 santigrat derece, Radeon RX 7900 XTX için normal bağlantı noktası sıcaklığı ancak mevcut genel şüphe, referans Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarının soğutma elemanlarının iyi şekilde tasarlanmadığı yönünde. Bazı kullanıcı hesapları, TIM'i yeniden uygulamanın veya bir termal ped ile değiştirmenin uygun bir çözüm olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, AMD ekibi şu anda sorunu inceliyor, PowerColor ise araştırmaya yardımcı olmak için kullanıcı geri bildirimlerini toplamaya başladı.

AMD, sorunla ilgili vereceği destek konusunda kesin bir tarih açıklamadı ancak çip üreticisi, etkilenen kullanıcılara şirketin destek ekibiyle iletişime geçmelerini tavsiye etti. Bununla birlikte sorunu yaşayan birçok tüketicinin Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarını AMD’ye veya satıcıya iade ettiği bildiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13091 kez okundu.
11 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, AMD Radeon RX 7900 XTX ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim