Anlık Bildirim

AMD, 3 nm Ryzen 8000’de big.LITTLE benzeri tasarıma geçebilir

Ryzen 5000 işlemcileri MSRP fiyatından raflarda bulunamazken Ryzen 8000’den ilk bilgiler gelmeye başladı. Görünüşe göre AMD de Intel’in izleyeceği tasarıma geçiş yapacak.

AMD, 3 nm Ryzen 8000’de big.LITTLE benzeri tasarıma geçebilir Tam Boyutta Gör

Donanım dünyası hararetli bir şekilde stok sıkıntısını konuşurken yeni donanımlar mutfakta hazırlanmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda paylaştığımız üzere AMD’nin 2023 yılında sunmasını beklediğimiz Ryzen 7000 işlemcileri 5 nm nodundan çıkacak. DDR5 RAM’lerle gelecek yongaların en dikkat çeken detayı ise AMD’nin tüm işlemcilerinde iGPU’ya yer verecek olmasıydı.

Ryzen 8000G

Henüz doğrulanmayan son sızıntıya göre AMD 3 nm sürecini tercih edeceği Ryzen 8000 için kolları sıvamış bile. Intel’in bu yıl sonunda sunacağı Alder Lake işlemcileriyle benzer şekilde big.LITTLE benzeri tasarıma geçeceği iddia edilen firma yongalarında 8 güçlü 4 verimli çekirdek tercih edecek.

Zen 5 mimarisi üzerinde yükselecek Strix Point kod adlı Ryzen 8000G ailesi için AMD’nin şimdiden grafik performansı başlığında hedeflerini belirlediği de gelen detaylar arasında.

AMD, 3 nm Ryzen 8000’de big.LITTLE benzeri tasarıma geçebilir Tam Boyutta Gör

Son olarak henüz tam netleşmese de yeni yongaların bellek altsisteminde önemli değişiklikler gündemde. 2024 yılında raflardaki yerini alacak Strix Point’in detaylarının zamanla netleşeceğini hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim