Anlık Bildirim

AMD blok zinciri tabanlı oyunlar için düğmeye bastı

Blokchain Game Alliance konsorsiyumuna dahil olan AMD blok zinciri tabanlı oyun platformlarının gelişmesi ve yaygınlaşması için yonga teknolojileri sağlayacak.

AMD blok zinciri tabanlı oyunlar için düğmeye bastı Tam Boyutta Gör

Son dönemde büyük bir yükseliş içerisinde olan blok zinciri teknolojileri yavaş yavaş oyun sektörüne de el atmış durumda. Özel kripto paraların kullanıldığı, blok zinciri ağların üzerinde kayıt verilerinin saklandığı oyunlar ve oyun dağıtım platformları öne çıkmaya başladı. AMD de gelişmelerin farkında.

Blokchain Game Alliance nedir?

Firma yaptığı duyuruda Blokchain Game Alliance konsorsiyumuna dahil olduğunu ve lider teknoloji tedarikçilerinin blok zinciri tabanlı oyun platformlarının geliştirilmesi amacıyla teşvik edeceğini dile getirdi.

BGA konsorsiyumu oyun sektöründe blok zinciri teknolojilerinin benimsenmesi ve gelişmesi konusunda çalışmalar yapıyor. Şirketlere bilgi paylaşımı, açık forumlar, en iyi uygulamaları ortaya koymak, ortak standartlar belirleme gibi pek çok faaliyet mevcut.

Bu alanda bir ilke de imza atan AMD, blok zinciri tabanlı oyun teknolojilerinin daha iyi noktalara gelmesi amacıyla konsorsiyum ortaklarına verimli ve yüksek performanslı bilgisayar teknolojileri sunacak.

AMD ayrıca blok zinciri sektörünün iki önemli oyun dağıtım platformu Robot Cache ve Ultra ile de ortaklık yaptı. Ubisoft gibi önemli firmalara hizmet sunan bu iki platform AMD’nin Ryzen ve Radeon yonga teknolojilerini temel alarak geliştiricilere daha iyi fırsatlar sunmayı amaçlıyor. Robot Cache platformu AMD EPYC işlemcileri arka uç sunucularında kullanırken Ultra da blok üretimi için kullanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim