Anlık Bildirim

AMD HYPR-RX teknolojisi detaylanıyor: Tek tıkla performans artışı sunacak

AMD'nin tek tıkla performans artışı sunacak yeni teknolojisi HYPER-RX detaylanıyor. Kırmızı ekip, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak yeni teknolojinin performans verilerini paylaştı. 
AMD HYPR-RX teknolojisi detaylanıyor: Neler sunacak? Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz ay Radeon RX 7000 serisi ekran kartlarını duyuran AMD, bu tanıtıma dahil olan HYPR-RX teknolojisi hakkında yeni bilgiler paylaştı. Gelecekte Radeon sürücülerine dahil edilecek teknoloji neler sunuyor? İşte detaylar

AMD HYPR-RX, yüzde 85'e kadar performans kazanımı sağlayacak

Bildirilenlere göre HYPR-RX, Radeon Süper Çözünürlük (RSR), Radeon Boost ve Radeon Anti-Lag özelliklerini birleştiren tek tıkla performans artırma teknolojisi olacak. Bu özellikler halihazırda Radeon sürücülerinde mevcut olsa da, AMD'ye göre HYPR-RX önceden ayarlanmış profiller arasına konumlandırılacak ve kullanıcılar oyunlar için hangi profilin kendisine en uygun olduğunu seçebilecek.

AMD HYPR-RX teknolojisi detaylanıyor: Neler sunacak? Tam Boyutta Gör
AMD, HYPR-RX aktifken 1080p çözünürlüğünde ve yüksek ayarlarda test edilen Dying Light 2 sonuçlarını da paylaştı. Bununla birlikte Ryzen 9 7900X/DDR5-5200 tabanlı bir sistemde kare hızlarını 90 FPS'den 166 FPS'e kadar yükseltmeyi başaran yeni çözüm, yüzde 85'lik bir performans kazanımı sağlıyor. Ayrıca AMD, HYPR-RX kapalıyken elde edilen 30 ms'lik gecikme süresinin 11ms'ye kadar düştüğünü belirtiyor.

Yeni teknoloji her ne kadar başarılı olsa da, HYPR-RX'te yer alan RSR teknolojisinin FSR 1.0 algoritmasını temel alması sebebiyle FSR 2.0 destekli oyunlarda performans ve görsel kazanım konusunda geri kalabileceğini söyleyebiliriz. 

AMD HYPR-RX ne zaman çıkıyor?

Yeni teknolojinin henüz net bir çıkış tarihi bulunmuyor. Ancak AMD, HYPR-RX'in 2023'ün ilk yarısında hazır olacağını doğruladı. Ayrıca mobil GPU'lar dahil olmak üzere tüm modern Radeon ekran kartları tarafından desteklenmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim