Anlık Bildirim

AMD HYPR-RX netleşmeye başladı: FSR 3.0 entegre olacak

AMD'nin merakla beklenen HYPER-RX teknolojisi için tarih verildi. Nvidia Reflex ve DLSS 3.0 rakibi, kare oluşturma özelliği ile çok yakında geliyor. İşte detaylar...
AMD HYPR-RX netleşmeye başladı: FSR 3.0 entegre olacak Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi Gamescom 2023 kapsamında AMD, yeni ekran kartları RX 7800 XT ve RX 7700 XT'yi duyurdu. Ancak etkinlikte sürpriz bir duyuru daha paylaşıldı. AMD, uzun süredir beklenen HYPR-RX teknolojisinin çıkış tarihine açıklık getirdi. Peki HYPR-RX neler sunacak? Gelin detaylara hep birlikte göz atalım

AMD HYPR-RX, Eylül'de geliyor

Bilmeyenler için AMD HYPR-RX, Radeon Süper Çözünürlük (RSR)Radeon Boost ve Radeon Anti-Lag özelliklerini birleştiren tek tıkla performans artırma teknolojisi olacak. Bu özellikler halihazırda Radeon sürücülerinde mevcut olsa da, AMD'ye göre HYPR-RX önceden ayarlanmış profiller arasına konumlandırılacak ve kullanıcılar oyunlar için hangi profilin kendisine en uygun olduğunu seçebilecek.

AMD HYPR-RX netleşmeye başladı: FSR 3.0 entegre olacak Tam Boyutta Gör
Bu noktada AMD, HYPR-RX'in Eylül ayında piyasaya çıkacağını duyurdu. Ayrıca bu teknoloji, FSR 3.0 ile kullanıma sunulacak Nvidia Frame Generation benzeri ''Fluid Motion Frames'' (FMF) özelliğini de içerecek. Ancak bunun için kullanıcıların 2024'ün ilk çeyreğine kadar beklemeleri gerekecek.

Fluid Motion Frames'in neler sunduğuna gelirsek, AMD halihazırda bu teknolojiyi sergilemiş olsa da, yalnızca HYPR-RX aktif edildiğinde  FPS'in 73'ten 178'e kadar çıkacağını söylüyor. Bu da HYPR-RX'in DLSS 3.0'a sıkı bir rakip olacağını gösteriyor diyebiliriz. 

AMD HYPR-RX'in FSR 3.0'a kıyasla Radeon sürücülerine entegre olacağını hatırlatalım. Yani FSR 2.0'a kıyasla yalnızca AMD donanımlarını destekleyecek. Dolayısıyla bir oyunda hem HYPR-RX hem de FSR aynı anda etkinleştirildiğinde bunun nasıl çalışacağı belirsizliğini koruyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim