Anlık Bildirim

AMD Radeon RX 7900 XT 92 TFLOPS güce ulaşabilir

RDNA2 mimarisi ile Nvidia'ya güçlü bir yanıt veren AMD, yakında RDNA 3 mimarili ekran kartlarını piyasaya sürecek. Yeni serinin tepe modeli RX 7900 XT hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

AMD Radeon RX 7900XT performansı ile şaşırtabilir Tam Boyutta Gör

AMD’nin merakla beklenen RDNA 3 tabanlı ekran kartlarından yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Paylaştığı doğru bilgiler ile bilinen Greymon55, 75 TFLOPS FP32 performansı sunması beklenen Radeon RX 7900 XT’nin 92 TFLOPS’a kadar ulaşabileceğini iddia ediyor.

Performansı ile şaşırtabilir

Yeni amiral gemisi ekran kartı hakkında paylaşılan yeni değerin RDNA2 tabanlı RX 6900XT modelinden dört kat daha yüksek bir performansa işaret ettiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte 15.360 akış işlemcili yeni GPU’nun saat hızlarının da 2,5 GHz’den 3 GHz’ye ulaşması bekleniyor.

Görünen o ki ilk 100 TFLOPS performansın üzerine geçme konusunda kırmızı ekip oldukça iddialı geliyor. Ancak bu konuda şirketin rakibi Nvidia da  Ada Lovelace RTX 40 serisinde önemli değişikliklere giderek kırmızı ekibe yanıt verebilir. AMD Radeon RX 7000 serisinin yılın sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5059 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd rdna 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim