Anlık Bildirim

AMD RDNA 3 mimarili Navi 33’te 5120 shader’a yer verebilir

Son paylaşımlara göre AMD RDNA 3 mimarisiyle birlikte mevcut üst segment kartlarındaki işlem birimini orta segmente indirgeyecek. Yeni üst segment kartlar MCM tasarımıyla gelebilir.

AMD RDNA 3 mimarili Navi 33’te 5120 shader’a yer verebilir Tam Boyutta Gör

Donanım dünyası ekran kartı stok sıkıntısını konuşmaya devam ederken RDNA 3 mimarili kartlardan haberler gelmeye başladı.

 

Bir Twitter kullanıcısının gönderisine göre AMD RX 6000’de üst segmentte tercih ettiği paralel işlem birimi sayısıyla yeni nesil yongalarında orta segmentte karşımıza çıkacak.

RDNA 3’ün de getirisini hesaba kattığımızda tablo doğru olamayacak kadar güzel görünse de AMD daha önce RDNA 3 mimarili kartları için hacimli performans vaadinde bulunmuştu.

 

Bu durumda RDNA 3 mimarili Navi 33’te 80 CU içerisinde toplamda 5120 işlem biriminden bahsedilmekte. Diğer taraftan daha önce Navi 31 GPU’su için de 80 CU’dan söz edilmişti. Yeni bilgi daha önce paylaşılanla çelişiyor gibi görünse de AMD üst segmentte MCM tasarımına geçiş yapabileceği üzerinde duruluyor.

Bu da üst segmentte 160 CU’ya (10240 işlem birimi) kadar ölçeklenecek kartların yolda olabileceğini düşündürüyor. Son olarak TSMC’nin 5 nm bantlarından çıkacak RDNA 3 mimarili kartların çıkış penceresi olarak stok durumuna göre önümüzdeki yılın 2. veya 3. çeyreği tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim