Anlık Bildirim

AMD yeni nesil Radeon RX 7000 ekran kartlarını gösterdi

AMD, düzenlediği etkinlik kapsamında Ryzen 7000 serisi işlemcilerin yanında Radeon RX 7000 ekran kartları da duyuruldu. Yeni ekran kartı serisi önemli geliştirmelerle birlikte geliyor.

AMD yeni nesil Radeon RX 7000 ekran kartlarını gösterdi Tam Boyutta Gör

Bugünkü resmi Ryzen 7000 duyurusu sırasında, AMD CEO'su Dr. Lisa Su, yakında çıkacak olan Radeon 7000 ekran kartının ilk duyurusunu gerçekleştirdi. Etkinliğin sonunda çok kısa bir şekilde değinilen yeni ekran kartı serisi hakkında fazla detay vermekten kaçınıldı.

AMD tarafından gösterilen teaser bize RDNA 3 GPU çekirdeğine sahip Radeon 7000 serisi ekran kartlarına göz atmamızı sağlıyor. Paylaşılan görselde muhtemelen serinin amiral gemisinin tasarımı ortaya konuyor. Fazla detay olmasa da gösterilen tasarım mevcut kartların kullandığı referans tasarıma büyük oranda benziyor. Kartın ön tarafında RGB aydınlatmasının olduğunu da görmekteyiz. Ek olarak sergilenen yeni nesil Radeon RX 7000 ekran kartının RX 6950XT gibi mevcut kartlara kıyasla daha kalın göründüğünü de belirtelim.

AMD Radeon RX 7000 özellikleri ve performansı

AMD yeni nesil Radeon RX 7000 ekran kartlarını gösterdi Tam Boyutta Gör

AMD, RDNA 3 GPU'larının bu yıl içinde büyük bir performans artışıyla geleceğini doğruladı. Şirketin Mühendislikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı David Wang, Radeon RX 7000 serisi için yeni nesil GPU'ların, mevcut RDNA 2 GPU'lara kıyasla watt başına yüzde 50'nin üzerinde performans artışı sunacağını söyledi. AMD tarafından vurgulanan RDNA mimarili Radeon RX 7000 ekran kartlarının diğer özellikleri ise şöyle:

  • 5nm işlem düğümü
  • Gelişmiş chiplet paketlemesi
  • Yeniden tasarlanmış İşlem Birimi (Compute Unit)
  • Optimize edilmiş veriyolu
  • Yeni nesil AMD Infinity önbellek
  • >%50 Performans/Watt vs RDNA 2

AMD tarafından yayınlanan bilgilere göre şirket, yeni nesil Radeon RX grafik kartlarına güç verecek RDNA 3 GPU'ları için birkaç temel özelliğe dikkat çekiliyor. RDNA 3 GPU, 5nm işlem düğümünü temel alacak ve watt başına artırılmış performans sağlayan gelişmiş bir yonga paketi kullanacak. Ayrıca GPU, yeniden tasarlanmış İşlem Birimi, optimize edilmiş bir grafik hattı ve yeni nesil Infinity Cache gibi bir dizi yeni teknolojiye ev sahipliği yapacak.

AMD yeni nesil Radeon RX 7000 ekran kartlarını gösterdi Tam Boyutta Gör

Etkinlik sırasında ayrıca bir oynanış videosu da paylaşıldı. AMD, demoda yeni Radeon kartını yeni Ryzen amiral gemisi işlemci (7950X) ile birlikte sergiledi. AMD, küçük oynanış videosu için Gamescom’da duyurulan Lies of P'yi seçti. Lisa Su, test sisteminde yer alan ekran kartının erken üretim RDNA3 GPU örneği olduğunun altını çizdi.

AMD Radeon RX 7000 çıkış tarihi

Yeni nesil Radeon RX 7000 ekran kartlarının çıkış tarihi konusundaysa ayrıntılı detaya yer verilmedi. Lisa Su tarafından aktarılanlara göre kartlar yıl sonuna doğru piyasaya girecek. AMD ilerleyen dönemlerde daha fazla ayrıntının paylaşılacağı özel bir etkinlik de düzenleyecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9071 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, Radeon RX 7000 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim