Anlık Bildirim

AMD Zen 4 ile verimlilik çekirdekleri gelebilir

Zen 4 ile çekirdek ölçeklendirmesi yarışına katılmak isteyen firma, Intel’in melez yapısı gibi performans ve verimlilik çekirdekleri barındıran işlemciler geliştiriyor olabilir. 

AMD Zen 4 Tam Boyutta Gör

Intel’in yeni Alder Lake mimarisi ile melez yapıda 16 çekirdeğe kadar çıkabiliyor olması AMD tarafını hareketlendirdi. Yeni nesil Zen 4 mimarisi ile birlikte Ryzen işlemciler 16 çekirdeğe kadar melez olarak ölçeklendirilebilecek. 

Zen 4 ile 16 çekirdek

Masa üstü tarafında fazla sayıda çekirdeğin olması haliyle enerji tüketimi tarafını olumsuz etkiliyordu. Intel'in performans ve verimlilik çekirdeklerine geçiş yapması enerji tüketimi konsunda işleri değiştirdi. AMD de Zen 4 mimarisi ile melez yapılara geçiş yapabilir. 

Sızdırılan bilgilere göre büyük fiberglas alt katmanlar ile birleştirilen Zen 4 yongaları TSMC tarafından 5nm sürecinde tasarlanıyor. AMD’nin 8+8 yapısına kadar çıkacak tasarımlar üzerinde çalıştığına dair iddialar mevcut. Böylece taşınabilir sistemlerde 15W sınırı geçilmemiş olacak. Masa üstü sistemlerde ise 105W ile benzer bir TDP tahmin ediliyor. 

İddialar ne kadar doğru bilinmiyor ancak Intel’in on üçüncü nesil ile 24 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen melez sistemler geliştireceği ve melez yapı barındıran daha çok işlemciye yer vereceği iddiaları düşünüldüğünde AMD’nin bir şeyler yapma zamanı gelmiş olabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2802 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, zen 4 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim