Anlık Bildirim

Ryzen 7000 serisi yılın ikinci yarısında piyasada

AMD’nin 5nm sürecinde Zen 4 mimarisi ile donattığı Ryzen 7000 serisi yıl sonuna doğru piyasada olacak. DDR5 ve PCIe 5.0 ile çıtayı yükseltecek olan Ryzen 7000 serisi merakla bekleniyor. 

Ryzen 7000 Tam Boyutta Gör

AMD’nin birbirinden iddialı işlemci ve grafik yongalarını tanıttığı CES 2022 fuarında bir de gelecek duyurusu vardı. Çok daha iddialı olması beklenen Zen 4 mimarisi kısa bir şekilde tanıtıldı ve Ryzen 7000 serisi hakkında ipuçları verildi. 

Zen 4 ve Ryzen 7000

AMD’nin mevcut yol haritasındaki en son durağı olacak Zen 4 mimarisi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 5nm sürecinde tasarlanan Zen 4 mimarisi ile Ryzen 7000 serisi AMD’nin iddiasını bir adım öteye taşıyacak. 

AM5 LGA1718 soketi ile uyumlu olacak Zen 4 çekirdeklerinin Halo Infinity oyununda 5GHz üzerinde çalıştığı görüldü. DDR5 ve PCIe 5.0 desteği ile donatılacak Zen 4 mimarisinde 3D V-cache ön bellek teknolojisinin de olacağı gündeme gelmişti. 

Daha iyi performans ve daha iyi enerji verimliliği sayesinde Intel Alder Lake işlemcilerine de cevap verecek olan Zen 4 mimarisi muhtemelen Computex 2022 fuarında detaylı bir şekilde resmiyete kavuşturulacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim