Anlık Bildirim

Tahminlerinin %85'i gerçekleşen Kurzweil: İnsanlık 2030'da ölümsüz olacak

Amerikalı gelecek bilimci, insanların vücutlarına yerleştirilen nanorobotları kullanarak yaşam sürelerini nasıl uzatacaklarını öğreneceklerini ve tamamen ölümsüz hale geleceklerini öne sürdü.
Amerikalı bilim insanı Kurzweil: İnsanlık 2030'da ölümsüz olacak Tam Boyutta Gör
2029-2030 yıllarında insanlık ölümsüzlüğe kavuşacak. Bu açıklama Amerikalı bilgisayar bilimcisi, mucit, fütürist, Google'ın teknolojiden sorumlu başkanı Raymond Kurzweil tarafından yapıldı.

Yapay zeka, etkin zekamızı milyarlarca kez katlayacak 

Bilim insanına göre, 2030 yılına kadar insan vücuduna yerleştirilecek nanorobotlar insanların hastalıklardan kurtulmasını sağlayacak. Kurzweil insan ömrünün her yıl bir yıldan fazla artırılabileceğine inanıyor ve bundan oldukça emin. Ayrıca, bu zamana kadar yapay zekanın insan zekasına sahip olacağı görüşünü de şu sözlerle dile getiriyor:

"2029, yapay zekanın Turing testini geçeceği ve dolayısıyla insan zekası seviyelerine ulaşacağını tam olarak tahmin ettiğim tarih. Kendi yarattığımız zeka ile birleşip etkin zekamızı milyarlarca kez katlayacağımız "Teknolojik Tekillik" için ise tarihi 2045 olarak belirledim." 

Amerikalı bilim insanı Kurzweil: İnsanlık 2030'da ölümsüz olacak Tam Boyutta Gör
Kurzweil daha önce 150 kadar tahminde bulunmuş ve bunların yüzde 85'i gerçekleşmişti. Bunların çoğu bilgisayarlar ve yapay zeka ile ilgili. Örneğin 2000'li yıllarda sanal gerçeklik gözlüklerinin ve akıllı saatlerin ortaya çıkacağını öngörmüştü.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
45606 kez okundu.
43 kişi, toplam 72 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Raymond Kurzweil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim