Anlık Bildirim

Mozilla da yapay zeka işine girdi: Güvenilir ve açık kaynaklı olacak

Firefox tarayıcısının geliştiricisi ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Mozilla Vakfı, güvenilir ve açık kaynaklı olacak bir yapay zeka sistemi geliştirmek için kolları sıvadı.
Mozilla da yapay zeka işine girdi: Açık kaynaklı olacak Tam Boyutta Gör
Mozilla Vakfı, yeni bir "güvenilir" açık kaynaklı yapay zeka geliştirmeye başladığını duyurdu. Şirket, Mozilla.ai'yi geliştirmek için 30 milyon dolar yatırım yaptı ve başlangıçta bilim insanları, mühendisler ve ürün yöneticileri de dahil olmak üzere 25 kişiyi istihdam edecek.

Geliştiricilere göre, son aylarda ortaya çıkan ChatGPT ve Stable Diffusion gibi yapay zekalar, kötü amaçlı kod yazmanın yanı sıra kimlik avı web siteleri, müstehcen ve şiddet içeren görüntüler oluşturmak da dahil olmak üzere kötü amaçlarla kullanılabilir.

Mozilla: Her şirketin yapay zekaya ihtiyacı var

Mozilla'ya göre artık teknoloji şirketlerinin Apache ya da Linux gibi bir araç seti olarak kullanabileceği güvenli bir yapay zekaya ihtiyaçları var. Şu ana kadar Mozilla.ai web sitesinde hangi ürün üzerinde çalışılacağına dair belirli bir bilgi bulunmuyor ve yalnızca "sağlam bir açık kaynaklı yapay zeka ekosistemi" oluşturmaktan söz ediliyor.

Mozilla da yapay zeka işine girdi: Açık kaynaklı olacak Tam Boyutta Gör
Görünüşe göre girişim, GPT-4 dil modeline bir başka rakip yaratmaya çalışmak yerine güvenlik ve şeffaflık için araçlar oluşturmaya odaklanacak. Öte yandan projenin hem bilimsel kuruluşlar hem de ticari şirketler tarafından desteklenmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim