Anlık Bildirim

Android 12, 2G bağlantılarını sonlandırıyor

Android 12, 2G ağ bağlantılarını tamamen kapatıyor. Android 12 işletim sistemi bünyesinde 2G ağ bağlantılarını tamamen kapatacak bir sonlandırma düğmesi barındırıyor.

Android 12, 2G bağlantılarını sonlandırıyor Tam Boyutta Gör

Google yeni işletim sistemi ile 2G ağ bağlantılarının fişini çekti. Android 12 bünyesine bir sonlandırma anahtarı ekleyen Google, 2G ağ bağlantılarını tamamen kapatmaya olanak sağlıyor.

2G ağ bağlantılar neden kapatılıyor?

2020 yılından bu yana 2G ağ bağlantılarının tamamen kapatılmasını dileyen Electronic Frontier Foundation, Android 12 işletim sisteminde bulunan özellik nedeniyle Google'ı övüyor. Google ve EFF'in 2G bağlantılarından neden rahatsız oldukları ise insanların merak konusu oluyor.

Android 12, 2G bağlantılarını sonlandırıyor Tam Boyutta Gör

Oldukça eski bir bağlantı seçeneği olan 2G bağlantılar artık çeşitli sorunlara yol açıyor. Açıklamalara göre gizlilik sorunları oluşturan 2G bağlantılar güvenli görülmüyor. ABD'de 3G ağlar bile yavaş yavaş tarihe karışırken, 2G bağlantıların hala var olması güvenlik tehditi oluşturuyor.

EFF 2G ile ilgili sorunları şu şekilde açıklıyor:

"2G ile ilgili iki ana sorun var. İlk olarak, kule ile cihaz arasında saldırgan tarafından aramaları veya metin mesajlarını kesmek için gerçek zamanlı olarak kırılabilen zayıf şifreleme kullanır... 2G ile ilgili ikinci sorun, kulenin telefona kimlik doğrulamasının yapılmamasıdır. Bu da herkesin sorunsuz bir şekilde gerçek bir 2G kulesinin kimliğine bürünebileceği ve 2G protokolünü kullanan bir telefonun asla daha akıllı olmayacağı anlamına gelir."

Yani Google ve EFF, 2G ağ bağlantılarının güvenli olmadığını ve gizlilik sorunları oluşturduğunu açıklıyor. Android 12 ise bir sonlandırma anahtarı ile 2G ağ bağlantılarını tamamen kapatmanıza olanak sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4426 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2g, android 12 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim