Anlık Bildirim

Anka İHA, Pakistan iş birliğiyle güçlendirilecek

TUSAŞ, Pakistan’ın Milli Mühendislik ve Bilim Komisyonu (NESCOM) ile "İnsansız Hava Araçları" özelinde sözleşme imzaladıklarını duyurdu. Bu kapsamda özellikle Anka İHA'nın geliştirilmesi sağlanacak.

Anka İHA, Pakistan iş birliğiyle güçlendirilecek Tam Boyutta Gör

15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) yerli yabancı pek çok savunma sanayi şirketi yeni ürünlerini sergiledi. Bunun yanı sıra şirketler arasında gerek satış gerekse iş birliği konulu birçok sözleşme imzalandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) da bu kapsamda Pakistan'ın Milli Mühendislik ve Bilim Komisyonu (NESCOM) ile iş birliği sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Sözleşme kapsamında özellikle Anka İHA'nın geliştirilmesi sağlanacak. Bu doğrultuda Anka’ya ait bileşenlerin üretilmesi ve kabiliyetlerinin artırılması amaçlanıyor.

İHA'lar için potansiyel pazarı büyütmek ve Pakistan ile Türkiye arasındaki iş birliğini artırmak için imzalanan sözleşme kapsamında TUSAŞ ve NESCOM, istihdam, kaynak ve teknoloji transferinden birlikte sorumlu olacak.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Anka sistemleri kapsamında Pakistan ile yaptıkları sözleşmenin İHA sektörüne önemli kazanımları olacağını belirtti.

Kotil, "Bu sayede İHA’larımızın güçlenmesi sağlanacak. Tarihten gelen kardeşliğimizi her iki ülkenin kazanımları için devam ettirmemiz çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız insan kaynağı iş birliğini yine bu sözleşmede de hayata geçireceğiz. Bunun yanında, üretim ve özellikle teknolojik gelişimleri de birlikte geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ, bugüne kadar çeşitli kuvvetler için 30 Anka teslim etti. Anka’ların toplam uçuş süresi 90 bin saati buldu. Anka, Tunus’a yapılacak teslimatla ilk ihracat başarısına da ulaşacak. Anlaşma kapsamında Tunus'a 3 adet Anka İHA teslim edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim